HTKP: İnsanlık, Fidel’e borcunu ödeyecek!

HTKP: İnsanlık, Fidel’e borcunu ödeyecek!

Dünyada mücadelenin ve azmin sembolü, Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'nun aramızdan ayrılışının ardından Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) "İnsanlık, Fidel’e borcunu ödeyecek!" başlığıyla bir açıklama yayımladı.

HTKP, Küba Devrimi'nin liderlerinden ve Küba'nın eski Devlet Başkanı Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesinin ardından "İnsanlık, Fidel’e borcunu ödeyecek!" başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyle:

İnsanlık, Fidel’e borcunu ödeyecek!

Biliyoruz, Küba halkının “Fidel” diye andığı büyük devrimcinin yeri dolmayacak. 
Çünkü o, bir devrime öncülük ederek ABD kuklası bir diktatörlüğün yıkılmasını sağlamakla kalmadı, yaşamı boyunca emperyalizme karşı mücadelenin en önemli simgesi olmaya devam etti. Çünkü o, gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan bir ülkenin kuruluşuna öncülük etmekle kalmadı, sosyalizmin öldüğü iddia edilen bir dönemde bile halkını seferber ederek eşitlik, özgürlük ve kardeşlik ideallerinin ayakta tutulmasını sağladı. Çünkü o, eğitim ve sağlık hizmetlerinin tüm yurttaşlara bedelsiz olarak sunulduğu bir ülke kurmakla kalmadı, Küba yurttaşlarının ezilen halklarla dayanışmasını örgütleyerek işçi sınıfı enternasyonalizmini ete kemiğe büründürdü. Çünkü o, insanlığın umutsuzluğa kapılmasına izin vermedi!

Onun yeri dolmayacak, ama tam da bu sayede, kendimize hep şu soruları sormak zorunda kalacağız: “Fidel olsaydı, ne derdi; Fidel olsaydı, ne yapardı?” Yani, kararlı bir anti-emperyalist, tutarlı ve dürüst bir devrimci, halkına bağlı bir sosyalist ne derdi, ne yapardı?

Sınıfların ve sömürünün tümüyle ortadan kalkacağı bir dünya kurulana kadar, bu sorular yolumuzu aydınlatacak. Ve insanlık, Fidel’e borcunu, o dünyayı kurarak ödeyecek!