Hrant Dink anıldı: 11 yıl oldu Ahparig!

Hrant Dink anıldı: 11 yıl oldu Ahparig!

Gazeteci Hrant Dink katledilişinin 11. yılında vurulduğu yerde anıldı.

Haber: Tuğba Özer / Kamera: Süha Küçük

AGOS gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 11. yılında Şişli Osmanbey’de vurulduğu yerde anıldı.

Hrant’ın Arkadaşları ve ailesinin çağrısıyla yapılan anma saat 15.00’te başladı.

Buluşmanın olacağı güzergahda TOMA ve çevik kuvvet polislerinin olduğu görülürken, AGOS gazetesinin olduğu bölgeye de arama noktası kuruldu.

Hrant Dink’in fotoğrafının olduğu “Su çatlağını bulur: 11. yıl” ve “Buradayız Ahparig!” yazılı pankartların asılı olduğu gazete önünde, anma saatine bir saat olmasına rağmen yurttaşlar ellerinde “Hrant içi Adalet” dövizleriyle toplanmaya başladı.

Yurttaşlar, Dink’in gazete binasının önüne de karanfiller bıraktı.

FETHİYE ÇETİN: GELİN HRANT DİNK OLALIM

Anma sırasında konuşan İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu üyeliği yapmış olan Fethiye Çetin, "Şimdi hakim ve savcıların kafalarını kuma gömdükleri ortamda 42 haftadır "hak, hukuk, adalet" diyerek nöbet tutanların yanında durmak zamanıdır. Ahmet Şık şahsında gazetecilerin yanında durmanın, Nuriye ve Semih şahsında KHK zulmüne direnenlerin yanında durma zamanıdır. Nasıl mı yapacağız? Kadınlardan öğrenelim ve sokağı terk etmeyelim. Ermeni komşularını koruyan Hacı Halillerin, Lice Kaymakamı Nesimilerin yolundan gidelim. Gelin Hrant Dink olalım" ifadelerini kullandı.

İBB'DEN ANMANIN OLDUĞU DURAĞA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Öte yandan İBB, metro seferlerine ilişkin yaptığı açıklamada, metronun 11.00-16.30 arasında Osmanbey istasyonunda durmayacağını duyurdu.

Söz konusu istasyon ve saat bilgisi, Dink anmasının yapıldığı durak ve zamana tekabül ediyor.