HÖH’ün kamu görevlisi başkanı: Bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız

HÖH’ün kamu görevlisi başkanı: Bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız

AKP’ye yakınlığı ve Erdoğan sevgisiyle bilinen ‘Halk Özel Harekatı’ adlı derneğin kamu görevlisi başkanı Fatih Kaya, "Bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bireysel silahlanmaya gittikleri, AKP’nin talimatıyla hareket ettikleri iddiası Meclis’e taşınan Halk Özel Harekât’ın (HÖH) genel başkanı Fatih Kaya kamu görevlisi çıktı.

İleri Haber’in gündeme getirdiği ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olan Halk Özel Harekatı’nın (HÖH) bir yılda 22 ilde 7 bin üyeye ulaştıklarını anlatan Kaya’nın Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

'TALİMATLA SOKAĞA İNDİK'

Bir yıllık örgütlenme ile 22 ilde 7 bin üyeye ulaştıkları bilgisini veren Kaya, “Hain darbe girişimine karşın bir talimatla milletimizle birlikte meydanlara indik. HÖH çadırını 16 Temmuz’da ilk Trabzon’da kurduk. 30 Kasım 2016’da derneğimizi kurduk" dedi.

FAŞİST DERNEK DE ÇOCUKLAR DA VARMIŞ!

Derneğin içinde çocuklar ve öğretmenlerin de bulunduğunu söyleyen Kaya,  "İçinde çocuklar var, teyzeler var, öğretmenler, işadamları, esnaf var. Başı açığı da, kara çarşaflısı da var” dedi.

[ih2]

MADDİ SIKINTI ÇEKİYORLARMIŞ...

Derneğe giriş sırasında 10 lira, aylık olarak ise sembolik olarak bir lira üye aidatı topladıklarını iddia eden Kaya, devletten yardım almadıklarını öne sürerek maddi sıkıntılar nedeniyle birçok şubelerini kapatmak zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

'BİZE İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA'

Son çıkan ve sivillere silah kullanma izni veren KHK'den kısa bir süre önce dernekleşen HÖH'ün başkanı Kaya, "Zamanı geldiğinde, bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANIMIZA OLUŞUMU ANLATMAYA GİTMİŞTİM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte fotoğrafları sosyal medyada yer alan Kaya, "Cumhurbaşkanımıza ‘biz böyle bir oluşumdayız’ demeye, anlatmaya gittim" dedi.

'KAMU GÖREVLİSİYİM, İZİN ALIP SURİYE'YE GİTTİM'

Suriye'de çekildiği ortaya çıkan askeri kamuflajlı ve silahlı fotoğraflarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Kaya, "Kamu görevlisiyim. 6 ay ücretsiz izne ayrılıp Suriye’ye gittim. Türkmenlere yardım ettim. Oraya giden o atmosferde hücum yeleğiyle öyle poz verir" savunmasını yaptı.

'HÖH ARABALARI BİZİM DEĞİL'

Sokaklarda dolaşan ve polis araçlarını andıran biçimde logolarla süslü arabaların da derneklerine ait olmadığını iddia eden Kaya, "Her tarafta HÖH yazan arabalar var. Bunların bizimle ilgisi yok. Davalar açtık" ifadelerini kullandı.

Kaya'nın şaşkınlık yaratan iddiaları bunlarla da sınırlı kalmadı.

Militarist söylemleri ve üye görsellerinin silahlı fotoğraflarını da inkar eden Kaya, “Üye olacaklara, dededen kalma tüfekle dahi resmin varsa üye olamazsınız diyoruz. Silahlanmaya gerek görmeyiz" iddiasında bulundu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş resmiyette ‘dernek' olan bu yapılanmayı dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. Beştaş "Son çıkarılan 696 Sayılı KHK ile  HÖH ve benzer yapılanmaların diledikleri vakit sokağa inmesine imkan sunmaktadır?" sorusuna yanıtını istedi.

[ih3]