'Hocama Dokunma' diyen SDÜ öğrencilerine soruşturma

'Hocama Dokunma' diyen SDÜ öğrencilerine soruşturma

'Hocama Dokunma' diyen Süleyman Demirel Üniversitesi Sahne Sanatları öğrencilerine soruşturma açıldı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'ndeki haksız ihraçlara karşı ‘Hocama Dokunma’ demek için bir araya gelen ve bildiri okuyan Süleyman Demirel Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nün tüm öğrencilerine soruşturma açıldı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Tiyatro Bölümü'nden 3'ü profesör 5 akademisyenin OHAL KHK'ları ile ihraç edilmesine tepki göstermek için ‘Hocama Dokunma’ diyerek bir araya gelen ve bildiri okuyan Süleyman Demirel Üniversitesi Sahne Sanatları öğrencilerine Rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Soruşturmanın gerekçesi olarak ise ‘Hocama Dokunma’ adlı bildirinin "izinsiz okunması" ve "döviz taşınması" gösterildi.

DTCF'deki ihraçlarla beraber toplamda 10 kişilik öğretim kadrosu olan tiyatro bölümünde 4 akademisyen kalmış, bölüm fiili olarak bitirilmişti. Araştırma görevlisi Elif Çongur, Prof. Dr. Banu Beliz Altan, Prof. Dr. Neziha Selda Öndül, Araştırma görevlisi Şamil Kürşat Yılmaz, Prof. Dr. Tülin Sağlam gibi isimler DTCF Tiyatro Bölümü'nden ihraç edilmişti.

DAHA FAZLA