Hizbullah, Suriye'de zaferi ilan etti

Hizbullah, Suriye'de zaferi ilan etti

Lübnan Hizbullahı, Suriye topraklarının yüzde 85'inin Suriye ordusunun kontrolüne girdiğini belirterek, Suriye'de zafer ilan etti.

Suriye'de cihatçılara karşı savaşta binlerce askeriyle yer alarak hükümete sahada destek veren Lübnan Hizbullahı, Suriye'de savaşın kazanıldığını duyurdu. 

Reuters'ın Lübnan'da yayın yapan el-Ahbar gazetesinden aktardığı habere göre, dini bir toplantıda konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suriye ordusunun ülkenin yüzde 85'ini temizlediğini söyledi. 

Suriye'de sadece dağınık çatışmaların kaldığını belirten Nasrallah, "Savaşı kazandık" dedi. Suriye'de cihatçılar yoluyla yürütülen projenin başarısız olduğunu vurgulayan Nasrallah, "Bazı kazanımlar için pazarlık yapmak istiyorlar" ifadelerini kullandı. 

Suriye ordusu bu yılın başlarında ülkede IŞİD kontrolündeki orta ve doğu bölgelere yönelik büyük bir taaruz başlatmış ve ülkenin Irak sınırındaki Deyrizor kentine kadar ulaşmıştı. Bu operasyonla birlikte ülkede IŞİD'in elindeki bölgeler büyük bir kısmı ele geçirilmişti.