Hırsızlık yaparken yakalanan polis: Genital bölgemden ameliyat oldum

Hırsızlık yaparken yakalanan polis: Genital bölgemden ameliyat oldum

Ev baskınında hırsızlık yaparken kameraya yakalanan polis A.V.H., elinin sürekli cebine gittiği görüntüler için 'genital bölgemden ameliyat geçirdim' dedi.

Manisa’nın Salihli ilçesinde baskına gittiği evde bulunan ziynet eşyaları ve paraları çalarken kameralara yakalanan polis A.V.H.’nin yargılandığı dava Salihli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Öğleden sonra görülmeye başlanan duruşmaya sanık polis A.V.H. ile birlikte avukatları, müştekiler ve müşteki avukatları katıldı. Yapılan kimlik tespitinin ardından görülen duruşmada olay günü çekilen 1 saat 51 dakika 29 saniyelik görüntüler mahkeme salonunda izlendi.

‘HASTALIĞIMDAN KAYNAKLI’

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, görüntülerin izlenmesinin ardından sanık polis A.V.H.’ye görüntülerde elinin sürekli cebine gittiği ve o sırada ne yaptığı soruldu. Görüntülerdeki cüzdan içinde maddi değeri olan bir şey görmediğini savunan A.V.H., cüzdanda başka bir şey bulunabileceği düşüncesi ile başka memura verdiğini öne sürdü. A.V.H., sol elinin sol cebine sürekli gidip gelmesini genital bölgesinden olduğunu öne sürdüğü ameliyatı kastederek, “Hastalığımdan kaynaklıdır. Terlediğim zaman bu şekilde elim gidebilmektedir. Arama yapılan yerde bayanlar da olduğu için adabım gereği böyle bir yöntem seçtim” iddiasında bulundu. Görüntülerde meydana gelen parıltının da saatinin kordonundan kaynaklanmış olabileceği iddiasında bulunan A.V.H. elini cebine götürdüğü esnada cebine bir şey koymadığını savundu.

POLİS İYİ NİYETİNDEN YARDIM ETMİŞ!

İfadelerine görüntüler üzerinden devam eden A.V.H., daha sonra bulduğunu iddia ettiği ve ev sahibinin “Sen koydun oraya” dediği altınlar için “Art niyetli olmuş olsam bu altınları da bulmazdım. Tamamen iyi niyetimden dolayı yardım ettim” sözleri ile savunmaya çalıştı.

Avukatlarının savunmalarının ardından mahkeme görüntülerin Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilip, uzman bir heyetle "A.V.H.’nin bahsettiği hastalıkla ilgili olup olmayacağının araştırılmasına" karar verdi.

Duruşma 6 Haziran tarihine ertelendi.