Hırsızlık yaparken kameralara yakalanan polis yayın yasağı istedi!

Hırsızlık yaparken kameralara yakalanan polis yayın yasağı istedi!

Ev baskınında hırsızlık yaparken kameraya yakalanan polis memuru A.V.H., hakkında açılan davaya “yayın yasağı” konulmasını istedi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan R.T’nin kaldığı ikamette yapılan arama sırasında evde bulunan ziynet eşyaları ile 400 TL para çalarken kameralara yakalanan polis memuru A.V.H. hakkında açılan davaya “yayın yasağı” konulmasını talep ettiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, polis A.V.H. dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “… Dava dosyasında sanık durumundayım. İddianameye konu olay yaklaşık bir yıl önce yaşanmıştır. İddia edilen hırsızlık olayı ile ilgili mahkemenizde yargılama devam ederken, olaya siyasi ve etnik boyut kazandırmak isteyen kötü niyetli kişiler sanki olay yeni olmuş gibi olayı sosyal medyada ve yazılı basına servis ettiler.  Kötü niyetli ve Türkiye Cumhuriyeti muhalifleri kişiler ve dosyadaki yasal temsilcileri; üzerine atılı hırsızlık suçunu bahane ederek başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Polis teşkilatımızı ve şahsımı kamuoyunda küçük düşürmek için basın ve sosyal medya yoluyla anti propaganda yapmaktadır. Kötü niyetli ve Türkiye Cumhuriyeti Muhalifleri kişiler ve dosyadaki yasal temsilcilerinin şahsıma, emniyet teşkilatına ve dolaylı olarak Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yaptıkları anti propagandaların önlenmesi için yayın yasağı konmasını istiyorum.”

Yargılama yapan mahkeme, yayın yasağı konusunda kararı Sulh Ceza Hakimliği vereceğini belirterek, A.V.H’nin yayın yasağı talebini reddetti. 

NE OLMUŞTU?

Hakkında yakalama kararı çıkarılan R.T’nin kaldığı eve yapılan baskında R.T’yi bulamayan polis, evde arama yaptı. Polis, evde 2 saat süren aramayı bitirip evin bahçesinde tutanak tuttuğu sırada, ev sahipleri, yakında evlenecek olan çocukları S.T. için evde sakladıkları 2 altın bilezik, 1 cumhuriyet altını, 2 çeyrek altın ve 400 TL paranın arama sırasında kaybolduğunu fark etti. Kayıp olan altın ve paraları bulmak için ev sahipleri polislerle birlikte 1 saat boyunca evi didik didik aramasına rağmen bulamadı. Ev aramasında yer alan Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Grup Amirliği’nde görevli polis A.V.H., ilk önce kayıp olan bileziği, ardından 1 bilezik ve 2 çeyrek altını buldu. Ev sakinleri, polisin kayıp ziynet eşyalarını çaldığını, bunu fark etmeleri üzerine ziynet eşyalarını bulmuş gibi kendilerine verdiğini söyleyerek, şikâyetçi oldu.