Hezarfen'den 385 yıl sonra: Galata'dan Üsküdar'a uçacak

Hezarfen'den 385 yıl sonra: Galata'dan Üsküdar'a uçacak

“European Outdoor Film Tour” etkinliği kapsamında "base jumper" Cengiz Koçak, Hezarfen Ahmed Çelebi'den 385 yıl sonra Galata Kulesi'nden Üsküdar'a uçmayı deneyecek.

Ekstrem sporlar etkinliği “European Outdoor Film Tour” (EOFT); ilk kez Avrupa Birliği ülkeleri dışında bir ülkede, Türkiye’de gerçekleştirilecek. 28 Ekim’de başlayacak etkinlik, “Galata Kulesi’nde 2. Hezarfen uçuşu 385 yıl sonra tekrarlanacak” başlığıyla duyuruldu.

"BOĞAZ'IN SULARINA GÖMÜLME İHTİMALİM DE VAR"

Uçuş denemesini gerçekleştirecek olan "base jumper" Cengiz Koçak, uçuş hazırlığını ve risklerini şöyle açıkladı:

28 Ekim’de yapacağım uçuş, projenin ilk ayağı. Teknik bir atlayış gerçekleştirilecek ve 33 metreden hemen paraşütü açıp kulenin hemen yanındaki Küçük Hendek Caddesi’ne ineceğim. Böylelikle EOFT Türkiye organizasyonu ile Hezarfen’den bugüne kadar kuleden atlamış ilk kişi olacağım... İlk atlayış 28 Ekim’de gerçekleştirilecek. 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı aşamalarda İstanbul’un ve Türkiye’nin bugüne dek hiç atlanmamış, birçok insanın hiç görmediği fakat gördükleri zaman çok heyecanlanacakları orijinal doğa parçalarımızdan kanatlı tulum ya da yarasa adam kıyafeti ile beş atlayış daha yapacağım. Son ayak olan 7’nci aşamada ise Galata Kulesi’nden Üsküdar’a uçup projemi o gün hayata geçireceğiz. Bunun için teknik çalışmaları hâlâ yapıyorum. Bunun için yurtdışına gidip bazı çalışmalar yapacağım. Şu ana kadar hiç denenmemiş bir yöntemle Galata Kulesi’nden Üsküdar’a uçuş yapacağım. İşin heyecanı şu ki, Boğaz’ın sularına gömülme ihtimalim de var. Bunun için tedbirler de alınacak zaten. İlk denemede başaramazsam, ikinci ve üçüncü denemeleri de yapacağım.

İNTERNETTEN CANLI İZLENECEK

EOFT için geliştirilen projeler kapsamında Galata Kulesi, Ağrı Dağı, Sümela Manastırı gibi 10 farklı sembol mekânda ekstrem sporlar yapılacak. Proje kapsamında dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen Kaş’ta dalış, Ece Vahapoğlu Sümela Manastırı’na trekking gerçekleştirecek. GoPro ve harici kameralarla kaydedilen tüm etkinlik Youtube üzerinden verilecek bir link ile canlı olarak izlenebilecek.

DAHA FAZLA