Helin Palandöken'in katil zanlısı tutuklandı

Helin Palandöken'in katil zanlısı tutuklandı

Pendik'te Helin Palandöken'i av tüfeği ile öldürüp iki öğrenciyi de yaralayan Mustafa Y. (21); "tasarlayarak öldürme ve iki kişiyi yaralama" suçlarından dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildi.​

Pendik'te Güzelyalı tren istasyonunda pompalı tüfekle ateş ederek 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken'i katleden ve 17 yaşındaki Celal Y. ile 18 yaşındaki Deniz M.'nin yaralanmasına neden olan 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, emniyet işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen şüpheli Yetgin, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Öte yandan, saldırıda hayatını kaybeden Helin Palandöken için Aydınlı Cemevi'nde tören düzenlenecek. Genç kızın çok sayıda arkadaşının cenaze törenine katılmak için cemevi önüne geldiği öğrenildi.

İstanbul Pendik'te okul önünde yaşanan dehşete tanık olan öğrenciler o anları anlattı. 

Bir öğrenci, "Merdivenden iniyorduk. Patlama sesi duyduk. Torpil sandık. Sonra baktım. Helin gözlerini kapatmış, 'yapma' diyordu. Şahıs Helin'in karnına ateş açtı. Cemil de yaralandı. Daha sonra havaya ateş açtı" dedi.

Başka bir öğrenci de, "Silah sesi duydum. İlk Cemil'e sıktı. Ondan sonra Helin'e ateş açtı. Yere düştüğünü gördüm" dedi.

ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Helin'in cenazesi, törenin ardından 5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden annesi Saadet Palandöken'in mezarının yanına defnedildi. Palandöken'in cenazesi kadınlar tarafından taşındı.