'HDP’nin koltuk sayısını düşürmeye çalışıyorlar'

'HDP’nin koltuk sayısını düşürmeye çalışıyorlar'

HDP'li Tosun hakkında açılan soruşturmaya ilişkin konuştu.

Diyarbakır Sur’daki yasak sırasında ilçede mahsur kalıp çıktıktan hemen sonra tutuklanan, 24 Haziran’da Diyarbakır’da HDP’den milletvekili seçilen Remziye Tosun, Meclis’e girdikten 23 gün sonra hakkında açılan soruşturmaya ilişkin, “HDP’yi baraj altında bırakamadılar, bu kez HDP’nin koltuk sayısını düşürmek için çalışıyorlar” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun hakkında, 'PKK'nin Karadeniz bölge sorumlusu Mehmet Yakışır'ın cenazesine katıldığı' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

'HDP'NİN KOLTUK SAYISINI DÜŞÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORLAR'

HDP Milletvekili Tosun, “AKP’nin HDP’li vekillere dönük saldırılarını yeni dönemde de sürdüreceği anlaşıldı. Geçen dönem HDP’li vekillere açılan soruşturmalar ve hazırlanan fezlekeler, milletvekilliklerinin düşürülmesine kadar vardı. HDP’yi baraj altında bırakamadılar, bu kez HDP’nin koltuk sayısını düşürmek için çalışıyorlar” dedi.

24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’da yüzde 65 oranında oy aldıklarını anımsatan Tosun, “Bu halk, onların yanında saf almamız için bizi seçti. Halkın acısını, sevincini paylaşmak durumundayız. Bizler de ne olursa olsun halkın yanında olacağız” dedi.

300'Ü AŞKIN CENAZE KİMSESİZLER MEZARLIĞINDA

Son 3 yılda yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren ve uzun süredir kimsesizler mezarlığında bekletilen 300’ü aşkın cenazeyi hatırlatan Tosun şöyle konuştu: “Buradan hakkımızda jet hızıyla soruşturma başlatan savcılara sesleniyoruz: Kimsesizler mezarlıklarında bulunan cenazelerin kimliklerini tespit etmeyen savcılar, neden uyumayıp hakkımızda soruşturma başlatıyor? Savcıların görevi halkın acılarını paylaşan milletvekilleri hakkında soruşturma başlatmak değil, yıllardır adliye koridorlarında çocuklarının cenazesini bekleyen ailelere cenazelerini vermektir.” (MA)