HDP'nin İstanbul'a taşınan Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne abluka

HDP'nin İstanbul'a taşınan Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne abluka

HDP’nin Diyarbakır'da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti İstanbul’a devredildi. Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı'nda düzenlenecek nöbet için polisin bölgeyi abluka altına alındığı gözlendi.

HDP’nin Diyarbakır'da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti bugün İstanbul’dan Kadıköy ilçesinde bulunan Yoğurtçu Parkı'nda devam ediyor.

Basın açıklamasının yapılacağı park ve çevresi polis tarafından ablukaya alındığı görülürken, cadde de araç trafiğine kapatıldı. 

Parkın çevresine akrep tipi zırhlı araçlar ve TOMA’lar getirildi. 

“HAK, HUKUK, ADALET!”

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve 12 milletvekili, Kadıköy HDP ilçe binası önünden Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni tutacakları Yoğurtçu Parkı’na geldi. HDP’liler, yürüyüş sırasında "Emekçilerin hakları gasp edilemez" ve "Kadın kazanımları gasp edilemez" dövizlerini taşıdı ve sık sık "Hak hukuk adalet" sloganları attı. Yürüyüşe TKP Genel Başkanı Erkan Baş, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ile çok sayıda sendika temsilcisi, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

‘YAŞASIN BARIŞ...'

Parkın girişinde açıklama yapan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder; "Bu demokratik dayanışma iradesiyle sivil toplum temsilcilerimizi saygıyla teşekkürler anıyorum. Vicdan ve Adalet Nöbetini özellikle arkalarına hükümeti alan medya tarafından sürekli itibarsızlaştırılmaya çalışıyorlar. Newroz'da da Osman başkan onlara konum atmıştı, gelmemişlerdi. Nöbetimiz bir çığ gibi Edirne'den Hakkari'ye kadar yaygınlaştıracağız. Bu Türkiye demokrasi ve barış isteyenlerin önemli bir buluşma noktası haline gelecek. Buna engel olamazlar.  Bizim seçilmiş belediye meclis üyelerimizi, il ilçe başkanlarımı eş genel başkanlarımızı milletvekillerimizi büyük bir imha operasyonuna maruz bırakıldı. Ama başaramayacaklar. Yaşasın barış" dedi.

Öte yandan parka alınmayan yurttaşlar Kadıköy’de bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yüzlerce kişi "Nuriye Semih yalnız değildir", "Hak hukuk adalet" sloganları attı. Çevredeki yurttaşlardan yürüyüşe alkışlarla destek geldi.

Meclis grup toplantısıyla birlikte bir haftalık nöbet başladı.