HDP’nin Demirtaş kararı kesin: 6 partiyle ittifak modeli

HDP’nin Demirtaş kararı kesin: 6 partiyle ittifak modeli

Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığı sürecinin ‘her türlü riske karşın devam edeceği’ ifade edilirken, HDP’nin 6 farklı siyasi partiyle alternatif bir ittifak modeli geliştirmesi gündemde.

HDP’de, hakkında 5 yıl hapis cezası talep edilen davanın karar duruşması 8 Haziran’da görüşülecek Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinin ‘her türlü riske karşın devam edeceği’ vurgulanırken, HDP’nin Kürt kökenli 6 farklı siyasi partiyle alternatif bir ittifak modeli geliştirmesi de gündeme geldi.

6 PARTİYLE İTTİFAK GÜNDEMDE

Muhalefet partileri arasında 24 Haziran seçimlerine yönelik ittifak görüşmeleri sürerken, HDP özellikle Doğu ve Güneydoğu’da Kürt kökenli partilerle alternatif bir ittifak geliştirmeyi gündemine aldı. CHP’nin gündeme getirdiği ve seçime katılacak pek çok muhalefet partisinin sıcak baktığı sıfır baraj ittifakında yer alıp almayacağı henüz belli olmayan HDP, bölgede Kürt kimlikli partilerle temaslara başladı. Edinilen bilgiye göre, bölgede siyasi faaliyetler yürüten Kürdistan Sosyalist Partisi, Kürdistan Özgürlük Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye, Azadi Hareketi ile Hak ve Özgürlükler Partisi ile ilk temaslar sağlandı.

EN KAPSAMLI SEÇİM İTTİFAKI

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre bölgede etkin olan söz konusu partilerle bugüne kadarki en kapsamlı seçim ittifakının yapılması yönünde bir ortaklaşma sağlandığı iddia edilirken, HDP ile söz konusu siyasi parti ve hareketlerle yapılan görüşme kapsamında bu partilere milletvekili kontenjanı verebileceği dile getiriliyor.