HDP'nin 2019 stratejisi belirlendi

HDP'nin 2019 stratejisi belirlendi

HDP MYK, ‘2019 yol haritası’nı belirledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP); önceki gün gerçekleştirilen ve yaklaşık 8 saat süren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında '2019 yol haritası'nı görüştü. Geniş bir muhalefet cephesi oluşturmaya dönük arayışların yürütülmesini içeren plan, 7-8 Nisan tarihlerinde yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında onaylandıktan sonra uygulamaya konulacak.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, MYK toplantısının gündemi 1 Mayıs hazırlıkları, 2019'daki seçimler, seçim güvenliğini tehlikeye atan yeni düzenlemeler ve OHAL'di. 

MYK'da, 1 Mayıs'a etkili katılım sağlanması yönünde yürütülecek çalışmaların ‘Meclis dışı muhalefet cephesi'nin oluşturulması yolunda atılacak ilk adım olarak değerlendirilmesi kararlaştırıldı. 1 Mayıs etkinlikleri için ‘Emek ve Örgütlenme Komisyonu'na yetki verildi.

CHP LİSTE DIŞI

İttifak için CHP'ye yönelmeyi uygun bulmayan parti yönetimi, TBMM dışındaki sol sosyalist partiler başta olmak üzere farklı muhalif kesimlerle görüşecek.

‘Sistemin dayattığı mevcut ittifak anlayışını kabul etmeme’ görüşüne varılan toplantıda, “Tartışmalar, iktidarın tarif ettiği ittifak anlayışı üzerinden değil toplumun HDP’den beklentileri üzerinden bir ittifak anlayışı ile yürütülmeli” fikri ağırlık kazandı.

HDP MYK; demokratik kitle örgütleri, siyasi parti ve meslek odalarıyla ‘seçim gündemi’ başlığında görüşmelere mayıs ayından itibaren başlayacak.