HDP’li Sırrı Süreyya Önder: Baharın gelişini 17 Nisan’da kutlayacağız

HDP’li Sırrı Süreyya Önder: Baharın gelişini 17 Nisan’da kutlayacağız

HDP grup toplantısında konuşan Sırrı Süreyya Önder ihraç edilen akademisyenlere seslenerek, " O cübbeleriniz bu ülkenin özgürlük ve barış bayrağı olacak" dedi.

İhraç edilen Ankara Üniversitesi akademisyenlerinin de katıldığı HDP grup toplantısında konuşan Sırrı Süreyya Önder ihraçları eleştirerek sözlerine başladı.

Önder, "Akademisyenlerin çamura buladığınız cübbeleri, bu ülkenin eşitlik ve özgürlük bayrağı, barış bayrağı olacaktır. Muhterem İbiş’e sesleniyorum; Sayın İbiş, bak herkes kenara çekilir, bu işin vebali sana kalır. Adalet mutlaka tecelli eder." diye konuştu.

Kürsüye gelerek Önder'den önce konuşan Ahmet Türk " Şiddet politikalarıyla halklar susturulamaz. Demokratik, ortak bir gelecek hedefliyorsak, hep birlikte barış mücadelesi verelim" dedi.

Önder'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Ben Binali Yıldırım’la görüşmüşmüşüm! Külliyen yalan. Hem diyalog kurmuyorlar hem de el altından görüşülüyormuş gibi yapıyorlar.

-Bize diyorlar ki 'Hukuka güvenin, gelin ifade verin'. Adaletin kestiği parmak acımaz. Ama adaletin!

-AYM, cezaevindeki arkadaşlarımızın canlarına dönük bir tehdit gelişmesini mi bekliyor? Elzem olarak neyi görüyor da karar vermiyor?

- Kamuda kıyım yaşanıyor, 'Bazı yanlışlıklar olabilir' diyorlar. Efendiler, sizin ‘bazı yanlışlarınız’ binlerce hane için açlık oluyor!

-Kürt illerinde ilk yapılacak iş Kürtçe tabelaları indirmek olur mu? Olur. Olursa bunun adı ne olur? Bunun adı etnik ayrımcılık olur.

-Kürt’ün muhafazakarından oy isteyeceklermiş. Bula bula bu aklı bulmuşlar. Sanki Kürt muhafazakarın ulusal bilinci, ulusal onuru yok!

-3 cemrenin 3.sü Nisan’ın 16’sında düşecek. Hep birlikte yılmadan, usanmadan çalışırsak baharın gelişini 17 Nisan’da kutlayacağız.