HDP'li Sancar'dan İnce açıklaması

HDP'li Sancar'dan İnce açıklaması

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, ikinci turda CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi destekleyeceklerine dair bir cümle kurmadığını söyledi.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın partisinin İstanbul Beylikdüzü seçim bürosunun açılında STK ve iş dünyasının temsilcileriyle yaptığı sohbet, haberlere “HDP’nin oy oranı yüzde 12 ve ikinci tura kalmazsak Muharrem İnce’yi destekleriz” başlıklarıyla yansıdı.

Sancar, Gazete Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik'e o sohbet hakkında açıklamalarda bulundu. Sancar, “Muharrem İnce’yi destekleriz diye bir cümle kurmadım. Bizim hedefimiz faşist zihniyeti, diktatörlük macerasını durdurmaktır. Bunun da yolu HDP’nin barajı aşmasından geçmektedir. Adayımız Selahattin Demirtaş, bu hesapları bütünüyle bozabilecek tek adaydır. O nedenle hedefimiz 24 Haziran’da barajı aşmak ve Demirtaş’ı ikinci tura çıkarmaktır” dedi.

Sancar, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yalanlanan Cumhurbaşkanının Başdanışmanı İlnur Çevik’in seçim sonrası bir çözüm sürecinin gündeme gelebileceği yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak da “Seçim zamanı çözüm süreci ihtimalinin dillendirilmesi siyasi ahlaksızlıktır” diye konuştu.