HDP'den Adalet Yürüyüşü açıklaması:  Somut olarak da desteklediğimizi önümüzdeki günlerde göreceksiniz

HDP'den Adalet Yürüyüşü açıklaması: Somut olarak da desteklediğimizi önümüzdeki günlerde göreceksiniz

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ne desteklerinin gelecek günlerde somut olarak görülebileceğini söyledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki bayramlaşma törenine katılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, başladığı günden bu yana yürüyüşe desteklerini açıkladıklarını belirterek, "Bu yürüyüşü somut olarak da desteklediğimizi önümüzdeki günlerde göreceksiniz." dedi.

‘Demokrasi ve barıştan yana olan kesimlerle yan yana bir mücadelenin zorunlu olduğunu’ vurgulayan Kemalbay, “Karşımızda bir diktatörlük var. Bir darbe süreci ve faşizm süreci var. Buna karşı ancak birlikte mücadele ederek başarabiliriz” diye konuştu.

Diken'de yer alan habere göre, Türkiye’de yaşayanların kurtuluşu için yeni bir demokrasi mücadelesi başlatılması gerektiğini anlatan Kemalbay, “Toplumsal kesimlerin farklılıklarına rağmen bir araya gelebileceğini düşünüyoruz. ‘Adalet Yürüyüşü’ ve bizim sürdürdüğümüz mücadele arasında bir paralellik görüyoruz. Bu yürüyüşü somut olarak da desteklediğimizi önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Bu konuda görüşmelerimiz var, olgunlaştığında kamuoyuyla da paylaşacağız.” şeklinde konuştu.