HDP yöneticileri ve ÇHD başkanı gözaltına alındı

HDP yöneticileri ve ÇHD başkanı gözaltına alındı

HDP İl Eşbaşkanları Songül Şarklı ve İhsan Nergis, HDP il yöneticileri ve ÇHD Antalya Şube Başkanı Av. Deniz Yıldrım, ÇHD üyesi Av. Ramazan Gökalp bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi( HDP) Antalya İl Eşbaşkanları Songül Şarklı, İhsan Nergis ,HDP il yöneticileri ve Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) Antalya Şube Başkanı Av. Deniz Yıldırım, ÇHD üyesi Av. Ramazan Gökalp'in bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. HDP yapılan gözaltıların ardından yarın saat 12.00'de basın açıklaması yapacağını duyurdu.


ÇHD Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise ÇHD Antalya Şube Başkanı Av. Deniz Yıldrım, ÇHD üyesi Av. Ramazan Gökalp'in 1 yıl önce başlatılan bir soruşturma bahane edilerek gözaltına alındıkları belirtilirken," Şube başkanı Av.Deniz Yıldırım bu soruşturma nedeniyle, ifade ve savunmasının alınması için defalarca Savcıya başvurmuştur. Buna rağmen , haklarında gözaltı kararı verilmesi ülkede artık bir hukuk düzeni kalmadığının somut bir örneği olarak önümüzde durmaktadır" denildi.


AMAÇ SAVUNMA HAKKINI ORTADAN KALDIRMAK
ÇHD tarafından yapılan açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın siyasi davalara giren avukatlar hakkında , mahkemelere talimat verir şekilde;  yasaklama kararı talebinin hemen ardından gelen bu gözaltı dalgasının tek amacının 'savunma hakkını ortadan kaldırmak' olduğu vurgulandı. Gözaltıların takipiçisi olunacağının vurgulandığı açıklamada, avukatların OHAL şiddetine asla teslim olmayacakları söylendi.' İnsan hakları savunucularına yönelik gözaltı ve tutuklamalara derhal son verilmelidir' talebiyle sonlanan açıklamada," Mücadeleden vazgeçecek değiliz. Mazlumların, ezilenlerin avukatlıklarını yapmaktan feragat edecek de değiliz" denildi.