HDP standadına saldıranlara tepki gösteren 1'i CHP'li 2 kişi bıçaklandı

HDP standadına saldıranlara tepki gösteren 1'i CHP'li 2 kişi bıçaklandı

Büyükada’da HDP'ye yönelik saldırıya müdahale eden biri CHP üyesi genç iki kişi bıçaklandı.

Büyükada’da HDP standını dağıtıp, partinin bayrağını yakmaya çalışan kişilere müdahale eden Sedat Şahin isimli vatandaş ve CHP Gençlik Kolları üyesi Vedat Demir saldırganlar tarafından bıçaklandı.


Güncelleme 22.10

CHP’li Aykut Erdoğdu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hastaneye kaldırılan 19 yaşındaki Vedat Demir’in fenalaştığını duyurdu.

Erdoğdu şu açıklamayı yaptı:

“Adalar ilçesinde gençlik kollarımızdan Vedat Demir bayrakları kesmeye gelen bir vandal grup tarafından sırtından bıçaklandı. Daha 19 yaşında. Çocuk hastanede fenalaştı. Hastanede uzman doktor yok. Çocuğumuzu alıp doktor olan bir hastaneye götüreceğiz...

Adalar İlçe Emniyet Müdürü’nün “Devlet 18 yaşında. Seçimden sonra görürsünüz” diye kalabalığa tehdit savurduğu bilgisini verdiler. Umarım doğru değildir. Eğer doğruysa bu Emniyet Müdürü’ne bu yazıklar olsun...

Bugün seçim meydanında gencecik çocukları bıçaklayan bu karanlık zihniyet yarın meydanlarda adam keser. Bu kahrolası barbarlığı ait olduğu yere tarihin çöplüğüne gömeceğiz. Kazandığımız seçimi sandıkta çaldırmamak için hepinizi sandık başına davet ediyoruz.

Sağlık Bakanlığı’nı aradım. Cerrah doktor şimdi geldi. Vedat’ın iç kanaması var. Hemen ameliyata alıyorlar. Allah yardımcısı olsun. Yüreğimiz ağzımızda hastane önünde  bekliyoruz. İnşallah sağ salim çocuğumuzu alacağız.

DOKTORDAN ÖNCE ÇEVİK KUVVET POLİSİ GÖNDERİLDİ

Vedat hala ameliyatta. Hastane bahçesinde bekliyoruz. Sabahtan beri çocuk iç kanamayla bekliyor. Sağolsun hükümet doktordan önce hastane bahçesine 2 otobüs çevik kuvvet gönderdi.”
 


Ada sakinlerinin aktarımına göre, saldırgan grup Ada'da ikamet etmeyen kişiler.

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen yaralılardan Sedat Şahin taburcu olurken, Vedat Demir'in ise tedavisi sürüyor.

'YARALILAR TERS KELEPÇE İLE TUTULDU'

Saldırıdan yara almadan kurtulan Ö.K., olay yerine gelen polis ekiplerinin yaralıları bir süre ters kelepçeyle tuttuklarını bildirdi. Saldırı sonrasında 4 kişi gözaltına alınırken, ambulansın olay yerine çok geç geldiği ifade edildi. 

Öte yandan, saldırıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı da öğrenildi.