HDP milletvekili adaylarından Flormar işçilerine ziyaret

HDP milletvekili adaylarından Flormar işçilerine ziyaret

HDP’nin milletvekili adayları direnişin 18. Gününde Flormar işilerini ziyaret etti.

Fabrika önünde başlattıkları eyleme 18. gününde devam eden işçileri bugün  Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kocaeli ve İstanbul 1’inci bölge milletvekili adayları ziyaret etti.

Ünlü kozmetik firması Flormar, Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki fabrikada çalışan çoğu kadın 119 işçiyi Petrol-İş Sendikası’na üye olmaları nedeniyle işten çıkarmıştı.

‘BURADAKİ DİRENİŞE BAKTIĞIMIZ ZAMAN TÜRKİYE’Yİ GÖRÜYORUZ'

HDP’nin İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Erkan Baş işçilere seslendiği konuşmasına, “Kardeşler hepinizi şahsım ve milletvekili adayları adına yürekten selamlıyor, direnişinizin önünde yürekten eğiliyoruz” sözleriyle başladı.

Baş konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Biz televizyonlardan, gazetelerden izlediğiniz siyasetçilerden değiliz. Biz Türkiye’de direnen, adalet isteyen milyonların sesini daha yüksek çıkarmaya talip olan insanlarız. Buradaki direnişe baktığımız zaman Türkiye’yi görüyoruz. Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi sadece hakkını, ekmeğini ve geleceğini isteyen insanları düşmanlaştıran patronları görüyoruz. 

‘HERKES FLORMAR İŞÇİLERİNİ ÖRNEK ALMALI’

Bizler üreteceğiz, onlar zevki sefa içerisinde yaşayacak. Bizim çocuklarımız eşimiz, anamız babamız, açlıkla terbiye edilecek. Kardeşler onlar ne diyor? ‘5 parmağın 5’ide bir mi? Sen dünyaya işçi olarak gelmişsin ile olarak öleceksin diyorlar. Onların bizden istediği şey bu 5 parmağın 5’inin de ayrı olması. Onların önünde el avuç açmamızı istiyorlar. Kardeşler Tüm Türkiye’ye Flormar işçileri önünden sesleniyoruz. Herkes her yerde Flormar işçilerini örnek almalı. Onlar 5 parmağın 5’inin ayırıp sadakaya mahkum etmek istiyorlar ya biz bu 5 parmağı sıkılı bir yumruk haline getirip başlarına indirmeyi bileceğiz. Bu ülkeyi üretenler yaratanlar ezilenler dışında kurtarabilecek hiçbir kuvvet yoktur. Flormar işçisinin bugün kendi hakkı için başlattığı bu büyük direnişi tüm Türkiye’yi işçilerin emekçilerin, alın teri dökenlerin, onurlu, namuslu insanların ürettiği ve yönettiği bir ülke haline getirecek. Kardeşler hep birlikte kurtulacağız”
HDP’nin Kocaeli Milletvekili Adayı Yasemin Üçer, “Kadınlar olarak yaşamı bize zulme çevirenlere karşı direnişi kuşatacağız” ifadelerini kullandı.

‘BEN DE BARIŞI VE HAKKI SAVUNDUĞUM İÇİN İŞİMDEN EDİLDİM’

HDP’nin bir diğer Kocaeli Milletvekili Adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu ise “Ben de sizin gibi hakkı ve barışı savunduğum gibi KHK ile işimden edildim” diyerek şunları söyledi:
“Onlar bize haklarımızı vermeyecekler, biz haklarımızı direniş ile kazanacağız. Tarih hep bu şekilde yol almıştır. Tarihi yine ve yeniden direnenler kazanacaktır. HDP her zaman emekçilerin yanında yer aldı. Bizim için emekçinin hangi siyasi görüşten olduğu olduğuna bakmaksızın alanlarda sesini yükseltti. Bugün de buradayız ve sizin yanınızdayız. OHAL rejimini emekçilere karşı kullanan iktidara karşı 24 Haziran’da zulmün son bulması için sandığa gideceğiz ve 25 Haziran’da halkların, ezilenlerin, emekçilerin sesinin yükseldiği bir Meclis’in olduğu güne uyanacağız.”