HDP lideri Temelli: Alattin Çakıcı muhatabım değil

HDP lideri Temelli: Alattin Çakıcı muhatabım değil

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli kendisini tehdit eden mafya lideri Çakıcı’ ya yanıt verdi: Muhatabım değil.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin serbest bırakılması için af çağrısında bulunduğu organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'yi bir daha kendisi ve Bahçeli hakkında açıklama yapmaması için tehdit etmişti. Temelli ise Çakıcı’nın söz konusu tehditlerine yanıt verdi.

Çakıcı ayrıca talimat vermesi halinde HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını savunarak tehditler savurmuştu. Artı Gerçek'te yer alan habere göre Temelli, “Bahçeli bir şey söylemiş olsaydı ona yanıt verirdim ama Çakıcı benim muhatabım değil” ifadelerini kullandı.

İLERİ HATIRLATIYOR

Çete lideri Çakıcı avukatı aracılığıyla gönderdiği mektupta HDP lideri Sezai Temelli’ye “Devlet Bahçeli'yi ağzına alacak adam mısın? Bak beni dinle, ben bu ülkede çok adam bayılttım seni de bayıltırım. Senin gibi ulusal basında teröristlere hizmet edenlere buradan sesleniyorum, vatana ihanet eden Can Dündar gibi bayılmak mı istiyorlar? Devlet Bahçeli'ye bir kelime konuşursan seni bayıltırım ve bu Türkiye'nin her yerinde yurtdışına gittiğin zamanda seni mutlaka üç, beş kişi karşılar" demişti.

Mektubunda, "Evet kriminal suçluyum ama vatan haini değilim" diyen Çakıcı Demirtaş için de, talimat vermesi halinde cezaevinde koridora dahi çıkamayacağı iddiasında bulunmuştu.

Sezai Temelli, MHP lideri Bahçeli’nin, çete lideri Çakıcı’yı “kahraman” olarak nitelemesine “Mafya bozuntuları kalkmış cumhurbaşkanlığı adaylığı için mevzu bahis haline getiriyor. Adayımızla aklı sıra kıyaslama yapıyor. Senin buna gücün yetmez" diyerek tepki göstermişti.