HDP: Kayyumlar valizlerini şimdiden hazırlasın

HDP: Kayyumlar valizlerini şimdiden hazırlasın

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP'nin yerel seçimler için yoğun çalışma içerisinde olduğunu belirten Buldan, bölgedeki kayyumlara ilişkin "Şimdiden valizlerini hazırlasınlar" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meclis grup toplantısında konuştu.

Ankara'daki HDP üyelerinin gözaltına alınmasını kınayan Buldan, Meclis önünde polis saldırısına uğrayan TOKİ işçileri için de "Yalnız değiller" dedi.

[ih2]

Buldan, polisin gözaltında katlettiği Evrensel muhabiri Metin Göktepe'yi anarak başladığı konuşmasında, açlık grevinin 62. gününe giren Leyla Güven'in durumuna değindi.

'LEYLA GÜVEN BU ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN GÜÇLÜ BİR MESAJ VERİYOR'

Buldan, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevinin 62. gününe giren ve durumu giderek ağırlaşan tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven için, daha güçlü ses çıkarılması gerektiğini kaydetti. Buldan, Güven için şunları söyledi:

"Adalet Bakanlığı, Leyla Güven’in sağlık durumundan habersizmiş gibi taziyeye katılabilmesi için cezaevi ring aracıyla onu götürmeyi teklif etmiş. Leyla Güven’in açlık grevinden bu yana en az 14 kilo kaybı var. Tansiyonu sürekli düşüyor. Mide bulantısı var ve en hayati sağlık sorunu ise bünyesinin sıvı tüketimini kabul etmiyor olmasıdır. Leyla Güven, artık kritik bir sürece girdi.  Dile bile kolay değil artık, 62 gün! Leyla hukuksuzca tutulduğu cezaevinde bedenini açlığa yatırarak bu ülkenin geleceği için, barışı için güçlü bir mesaj veriyor. Elinde olan tek aracı kullanarak sesini duyurmaya çalışıyor. "

'ZALİMİN ZULMÜ OLDUĞU SÜRECE, MAZLUMUN DİRENİŞİ ASLA BİTMEYECEKTİR'

Buldan'ın konuşmasından önce çıkan başlıklar şöyle:

- Halklarımızın gelecek umudunu söndürmeye çalışan faşizmin ağır baskısına karşı 2018 yılı bizler açısından amansız bir mücadele ve direniş yılı oldu. Yılmadık, diz çökmedik, boyun eğmedik, susmadık. 2019 yılının da yoğun bir mücadele sürecine sahne olacağını belirtmek isterim. Zalimin zulmü olduğu sürece, mazlumun da direnişi asla bitmeyecektir. Faşizm bu topraklardan gidinceye kadar mücadele ve direnişimiz güçlü bir biçimde sürecektir. Asla yılmak yok, korkmak yok, geri adım atmak yok.

- Demokratik yaşam açısından hayati önem taşıyan 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyoruz. Başından itibaren ifade ettiğimiz gibi yerel seçim, demokrasi ile faşizm arasındaki bir referandumdur. Toplum bu gerçeği görmelidir. Bugün sokaklarda geleceğine güvenle bakan tek bir insan kalmamıştır. 

'KAYYUMLAR VALİZLERİNİ ŞİMDİDEN HAZIRLASIN'

- 31 Mart günü elde edeceğimiz büyük zafer için aday adayı olan bütün arkadaşlarımızın gece gündüz demeden çalışacağına yürekten inanıyoruz. Yolunuz açık olsun. Kayyumlara diyeceğimiz tek bir şey var: Şimdiden valizlerinizi hazırlayın. Çünkü birer birer Ankara'ya gideceksiniz. Halk sizi Ankara'ya yollayacak.

'EKONOMİK YIKIMI ZAMLA KAPATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

- AKP – MHP iktidarı 2018 yılında yaşattıkları baskı ortamı ve ekonomik yıkımı 2019’un başında her alanda korkunç zamlar uygulayarak kapatmaya çalışıyorlar. Özellikle kira, ulaşım, gıda ve elektrik gibi günlük yaşamın temel alanlarında yüzde 20 ila 50 arasında fahiş zamlar yapıldı. Köprü ve otoyollarda yüzde 40’ları aşan zamlar uygulanmaya başlandı. Elektrikte Ekim ayına kadar 9 ayda konutlara yüzde 44; sanayi, ticarethane ve tarımsal sulama kullanıcıları için yüzde 70`i aşan zamlar uygulandı. Şimdi kalkmışlar yüzde 10 indirimden bahsediyorlar ve insanların gelecekleriyle dalga geçiyorlar. Bu indirimin altından bile dağıtım bedeline gizli yüzde 15’lik zam çıktı. "Elektrikte indirim yaptık" diye övünen iktidar merak etmesin. Bu halk 31 Mart’ta size öyle bir indirim yapacak ki, sizi iktidardan indirecek göreceksiniz.