HDP, İstanbul vekil adaylarını tanıttı

HDP, İstanbul vekil adaylarını tanıttı

HDP, Kadıköy İskele’deki seçim standı yakınındaki alanda İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı.

Halkların Demokratik Partisi, 24 Haziran seçimleri kampanyasına bugün Edirne’de başladı. HDP eski Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Hapishanesi’nde ziyaret etmek isteyen ve aralarında HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin de bulunduğu heyetin hapishaneye girişine izin verilmedi. Heyetin hapishane önünde basın açıklaması yapması da engellenmeye çalışıldı.

Seçim kampanyasını başlatan ve daha önce de Diyarbakır’da vekil adaylarını tanıtan HDP, bugün de Kadıköy İskele’deki seçim standı kurulan alanda İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı. Etkinliğe yoğun ilgi gösterdildi. Vekil adayları etkinlikte konuşmalar da yaptılar.

'SANDIKTAN FİDAN OLUP ÇIKACAĞIZ'

İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşmasında, söze Selahattin Demirtaş'ın selamlarını ileterek başladı. Buldan "Kadıköy'ü betonlaştırmak isteyen, Haydarpaşa Garı’nı otele çevirmek isteyen, Salı Pazarı’nı AVM’ye çevirmek isteyen, Fikirtepe’yi beton yığınağına dönüştüren AKP’ye en güzel cevabı 24 Haziran’da bu halk verecek. Onlar bizi sandığa gömmeye çalışacaklar, biz sandıktan fidan olup çıkacağız. Kimsenin gücü halkın sesini kısmaya, Kürdün kimliğini inkar etmeye, Alevinin hakkını gasp etmeye, kadının eşitlik mücadelesinin engellemeye, gençlerin özgürlük tutkusuna gem vurmaya yetmez" dedi.

'BİZİM BİZDEN BAŞKA HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK'

TİP üyesi HDP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Erkan Baş konuşmasına "Kardeşler hoş geldiniz, hepinizi devrimciliğimizin olanca ateşiyle kucaklıyoruz." diyerek başladı. Baş, "Büyük bir yolculuğun önemli bir adımını hep beraber atıyoruz. Bu 16 yıllık karanlığı hep beraber bir kaç kez tokatladık anlamadılar. Şimdi gezi barikatlarındaki tokadı anlamayanlara, 7 Haziran tokadını anlamayanlara, 16 Nisan tokadını anlamayanlara halkların birleşik tokadını atmaya geliyoruz. Kardeşler bu sefer daha başka bir adım daha atıyoruz. 16 yıldır direndik, boyun eğmedik, teslim olmadık bu sefer kazanmaya geliyoruz. Bu sefer başlarına yıkmaya geliyoruz." dedi.

Sözlerine devam eden Baş, "Kardeşler onların milyon dolarları var, onların orduları var, askerleri var, polisleri var bizim sizden başka, bizim bizden başka hiç bir şeyimiz yok. Ve biliyoruz ki mutlaka direnen halklar kazanır, mutlaka birleşen halklar kazanır. 24 Haziran'da bu ilk adımı atacağız. 24 Haziran'da bu ilk adımı attıktan sonra 16 yıllık iktidarlarında işledikleri bütün suçların hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur. Gezi Direnişi'ndeki kardeşlerimizin, Soma'daki maden işçisinin, Aladağ'da gencecik çocukların, Cizre'de, Sur'da katledilen Kürt halkının hepsinin hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur. Kardeşler bu iktidarı ancak yan yana durursak, beraber durursak yıkabiliriz diyoruz. Onun için senle değişir diyoruz. Onun için söz kardeşim yıkacağız diyoruz." ifadelerini kullandı.

'BU BENİM İLK TECRÜBEM'

HDP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Şık ise yaptığı konuşmada, "Bu benim ilk tecrübem sizlerle politikacı kimliğimle buluşmak için birazda zor olduğunu itiraf etmem lazım. Bana sıklıkla neden HDP'den aday olduğumu soruyorlar. Çünkü ihtiyacımız olan şey umut ve dayanışma, umut ve dayanışmayı büyütmek adına HDP'den aday oldum. HDP'den aday oldum çünkü HDP halklara verdiği sözleri tutan bir parti. Selahattin başkan şöyle bir söz vermişti, 'Seni başkan yaptırmayacağız' Selahattin ve HDP'de herkes verdiği sözü tuttu. Halklarımıza hep birlikte bir söz daha veriyoruz. Bu mafya iktidarına son vereceğiz. 24 Haziran günü aklını ve vicdanını dinleyen herkes, elinde tuttuğu geleceğin mührünü meşe ağacına basacak, HDP'ye oy verecek. Bu mafya iktidarına son vermek için oy vermekle iş bitmiyor. Herkes sandığa sahip çıkacak, 24 Haziran gecesi bayram olacak." dedi.