HDP: Hesabını sandıkta soracağız

HDP: Hesabını sandıkta soracağız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Suruç'taki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP heyeti, AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen Celal ve Adil kardeşlerin babası Esvet Şenyaşar’ın cenaze törenine katılmak üzere Suruç’a geldi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Bu olay iktidarın, iktidarda kalmak için yaptığı bir oyunun hesabıdır. Lanet olsun bu oyuna, bu hesabı yapanlara. Seçimle gitmeyi göze alamayanlar her türlü provokasyonu yapıyor” dedi.

'LANET OLSUN BU OY HESAPLARINA'

HDP Seçim Bürosu’nda yaptığı açıklamada Temelli, “Ülkenin her yerinde bu acı yaşanıyor. Bu olayda yaşamını yitiren herkese rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum, acıyı kendileriyle paylaşıyorum. Böyle bir olayın yaşanacağı seçim kararı alındığından beri bekleniyordu. Defalarca iktidarın kullandığı dili, saldırganlığı bir çok kez dile getirdik ve uyardık. Bu insanlığı karşı karşıya getirir diye uyardık. Buna rağmen devam ettiler. Bu olay iktidarın, iktidarda kalmak için yaptığı bir oyunun hesabıdır. Lanet olsun bu oyuna, bu hesabı yapanlara. Seçimle gitmeyi göze alamayanlar her türlü provokasyonu yapıyor. Bunu da partimiz üzerinden hayata geçirmeye çalışıyorlar. Tüm HDP'lilere sesleniyorum; öfkemizi içimize bastıracağız, hesabını sandıkta soracağız."

 

'HALKI ALDATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Suruç’ta yaşananlar da tam bunu gösteriyor. Olay tazeliğini korurken iktidar cephesinden, Cumhurbaşkanıyla, bakanlarıyla peş peşe aynı açıklamalar geldi. Asıl sorumluları ortaya çıkarmakla görevli İçişleri Bakanı halkı aldatmaya, yönlendirmeye çalışıyor. Oysa biz biliyoruz ki bu nefret söylemi ve provokasyon bu ve benzer açıklamalar sonucunda açığa çıkıyor. Bu olayı Sayın İnce’nin Demirtaş’ı ziyaretine bağlayacak kadar akıldan yoksun. Bu olayın arkasında büyük bir provokasyon olduğunu iyi biliyorlar ve bunu gizlemeye çalışıyorlar. 3 sene önce Suruç’un failinden biliyoruz. Neredeyse doğduğu günden beri poliste kaydı var ama bir şey yapılmadı. Şimdi de Suruç’ta aynı şey yapılıyor” dedi.
 
"SAVCILAR KAYITLARI İNCELESİN, BİLGİLER KAMUOYUYLA PAYLAŞILSIN"

Suruç’un yer yerini gözleyen mobese kamaralarına işaret eden Temelli, “Bir an önce deliller paylaşılsın. Kayıtlar savcılar tarafından hızla incelensin ve gizlilik kararı alınmadan bu bilgiler kamuoyuyla paylaşılsın. Hastanede yaşanan olay bütün çıplaklığıyla ortadayken sanki basit bir tartışmaymış gibi değerlendiren akıl, suçluyu korumakta, suçu örtmektedir. Savcılara hızlı bir şekilde olayı açığa çıkarmaları ve suçluları açığa çıkarması için çağrıda bulunuyoruz.” Açıklamanın ardından HDP heyeti ve halk, dün toprağa verilen Celal ve Adil kardeşlerin babası Esvet Şenyaşar’ın naaşını toprağa vermek üzere mezarlığa gitti.