HDP Genel Başkan Yardımcısı Özsoy: Evet sonucunu şimdiden gayrı meşru ilan ediyoruz!

HDP Genel Başkan Yardımcısı Özsoy: Evet sonucunu şimdiden gayrı meşru ilan ediyoruz!

HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Meclis’te referanduma ilişkin düzenlediği basın toplantısında “Evet sonucunu şimdiden gayrı meşru ilan ediyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy TBMM'de düzenlediği basın toplantısında referandum gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özsoy, referandum yaklaşırken anket sonuçlarında ‘evet’i bulamayan AKP iktidarının, her türlü hile, manipülasyon ve ikiyüzlülükle kampanyayla başarılı olmaya çalıştığını söyledi.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığının, "Her evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır" şeklinde bir pankart astığını daha sonra "Biz yapmadık, soruşturuyoruz" diyerek pankartı indirdiğini hatırlatan Özsoy, devletin istihbaratının bu kadar yoğun olduğu bir yerde pankartı asanların bulunmamasının ilginç olmadığını söyledi. AKP Diyarbakır İl Başkanlığının, bu konuda derli toplu açıklama yapmasını ve özür dilemesini beklediklerini ekledi.

HUKUKSUZLUKLAR ULUSLARARASI KURUMLARA TAŞINACAK

Sandık kurullarına müdahaleler olduğunu, olağanüstü hal (OHAL) koşulları altında kampanya yapmaya çalıştıklarını belirten Özsoy, birçok şehirde HDP'nin sandık kurulu üye ve başkanlarına müdahalelerde bulunulduğunu, 140 sandık görevlisinin reddedildiğini aktardı. Özsoy, "Bütün bu hile, hurdaların hepsinin listesini uluslararası ilgili kurumlarla paylaşacağız, bunları teşhir edeceğiz." dedi.

‘ŞİMDİDEN AÇIKLIYORUZ: EVET SONUCU GAYRI MEŞRUDUR’

Özsoy, "hayır"cıların da özgür koşullarda kampanya yürütmesi gerektiğini belirterek, şimdiden "evet" sonucunu gayrimeşru ilan ettiklerini söyledi.