HDP eş başkan adaylarını ilan etti

HDP eş başkan adaylarını ilan etti

HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek kongredeki eş başkan adaylarını açıkladı.

İleri Haber

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, parti genel merkezinde kongre süreci ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek olan 3. Olağan Büyük Kongresi öncesi, polis operasyonlarına maruz kaldıklarını anlatan Kemalbay, “Kongremize de yaklaştığımız bu dönemde büyük gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla karşı karşıya kaldık. Ama bir kez daha söylüyoruz. HDP halktır, halkı tutuklasanız da bitiremezsiniz” diye konuştu.

Roboski Katliamı’nda ailesinden birçok kişiyi kaybeden Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün milletvekilliğinin düşürülmesini eleştiren Kemalbay, “Roboski katliamının failleri, Roboski milletvekilinin de vekilliğini düşürdü. Hiçbir katliamın hesabını vermediğiniz gibi size suçlarınızı hatırlatanları da Meclis’ten atmak istiyorsunuz. Ferhat Encu halkların sesini yükseltmeye devam edecek” dedi.

EŞ BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

11 Şubat’ta yapılacak kongrede eş başkan adaylarını da açıklayan Kemalbay, o isimleri şöyle ilan etti: “İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan ve 25. Dönem Milletvekilimiz Sezai Temelli, mutabakat komisyonundan çıkan isimler oldu. Kongremizde eş genel başkan adayları olarak oylanacaklar.”

Kemalbay ayrıca, kongrede yurt dışından da konuklar olacağını belirterek, “AP Sol Grup Başkanı, Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri, İspanya’dan Podemos, Yunanistan’dan Syriza bizlerle olacak. Kıbrıs’tan, Filistin’den katılımcılar olacak” bilgisini verdi.

HDP Eş Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: “Biz, engellemeler karşısında önlemlerimizi aldık. En güzel mesajlarımızla kongremizde bir arada olacağız. Halkın umudu olmaya devam ettiğimizi göstereceğiz.”