HDP eş başkan adayları belli oluyor

HDP eş başkan adayları belli oluyor

HDP, 11 Şubat’ta yapılacak kongre öncesi eş başkan adaylarını belirleme konusunda sona gelindi.

HDP’de Selahattin Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından eş başkanların kim olacağı konusunda yaşanan tartışmalarda son aşamaya gelindi. HDP’nin Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği bölge konferanslarının ardından parti genel merkezinde dün Parti Meclisi (PM) toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilecek Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında da hem kamuoyunda hem de parti içinde gündeme gelen isim tartışmalarına son vermek amacıyla eş başkan adaylarının belirlenmesi amaçlanıyor.

Kadın eş başkan olarak ismi geçenlerin başında mevcut Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, Pervin Buldan, Hüda Kaya, Besime Konca ve Tülay Hatimoğulları’nın ismi geçiyor. Erkek eş başkan için de Osman Baydemir ve Ayhan Bilgen’in ismi konuşuluyor.

TABANDA DEMİRTAŞ TALEBİ

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre toplantılarda bölge konferanslarında parti tabanından gelen eş başkan önerileri ele alındı. Edinilen bilgiye göre aday olmayacağını açıklamasına karşın parti tabanında Demirtaş’ın eş genel başkan olması yönündeki talep öne çıktı.