HDP adaylarını tanıttı: Zaferi alacak kadrolar sizlersiniz!

HDP adaylarını tanıttı: Zaferi alacak kadrolar sizlersiniz!

Halkların Demokratik Partisi 24 Haziran seçimleri kapsamında vekil adaylarını tanıtıyor.

İleri Haber

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri kapsamında partilerin aday tanıtım toplantıları ve seçim çalışmaları sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’de bu kapsamda "Meclis Senle Değişir" şiarıyla başkent Ankara’da aday tanıtım toplantısını gerçekleştiriyor.

Toplantıda partinin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın “zafer” mesajı okundu. Mesaj şöyle:

“Artık ezilmenin değil, kazanmanın zamanı. Zafer bir adım ötede, uzanıp onu alacak kadrolar sizlersiniz. Büyük bir özgüvenle sahaya çıkın. Zaten içinde yaşadığınız halklarımızla bütünleşin ve 24 Haziran'da bu ülkeye, o muhteşem demokrasi zaferini armağan edin.”

Demirtaş’ın mesajının ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan söz aldı.

Tutuklu cumhurbaşkanı adayları Demirtaş’ı selamlayarak sözlerine başlayan Buldan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

 “Rehin tutulduğu için aramızda olamayan Cumhurbaşkanı Adayımız Demirtaş'ı buradan selamlıyoruz. Cumhurbaşkanına, YSK ve yargıya çağrıda bulunuyoruz: Bu adaletsizliğe, bu zulme son verin. Demirtaş'ı özgür bırakın.

Bugün burada artık seçimleri kazanmak üzere çok güçlü ve kararlı bir çıkış başlatmış bulunuyoruz. Şimdiden hepimizin, hepinizin yolu açık olsun, aydınlık olsun. Hızır Yoldaşımız Olsun!

HDP ve Demirtaş'a verilecek her oy, adaletsizlik, baskı ve zulümden kurtulmanın yolunu açacaktır. AKP'den kurtulmanın reçetesi HDP'dir. Gitmediğimiz, ev, sokak, köşe, bucak bırakmayacağız! Hedeflerimizi ve bu ülkenin içinde bulunduğu krizden ancak HDP'yle çıkabileceğini anlatacağız! Bu ülkeyi tek adamın esiri olmaktan çıkaracağımızı kararlı bir biçimde anlatacağız!”

SEZAİ TEMELLİ İŞÇİLERİ VE KARADENİZ'DEKİ DİRENİŞİ SELAMLAYARAK SÖZE BAŞLADI

Buldan’ın ardından sözü diğer eş başkan Sezai Temelli aldı. Temelli sözlerinde işçileri ve Karadeniz'deki derelerini savunan, doğasına sahip çıkan ve "Devlet benim!" diyen Havva Ana'yı selamlayarak sözlerine başladı.

Temelli’nin konuşması da şöyleydi:

“Gitmediğimiz, ev, sokak, köşe, bucak bırakmayacağız! Hedeflerimizi ve bu ülkenin içinde bulunduğu krizden ancak HDP'yle çıkabileceğini anlatacağız! Bu ülkeyi tek adamın esiri olmaktan çıkaracağımızı kararlı bir biçimde anlatacağız!

HDP'nin hem kadroları, hem örgüt yapısı hem de politikası Türkiye'nin nasıl güzel bir ülkeye dönüşebileceğinin teminatıdır. HDP, insanların birbirine duyduğu güvenin adıdır. Siyasete güven de HDP ile tazelenecek.

AKP 16 yıllık iktidarı sonunda bomboş vaatlerle dolu bir manifesto açıklayabilecek kadar tükenmiştir. Kamyon kasasından yemek dağıtır gibi vaat dağıtıyorlar. 2023 hedefleri dediler, 25 Haziran'ı zor görecekler. 25 Haziran yaklaşıyor. Saray erkanına sesleniyoruz: Giderken anahtarı paspasın altına koyun, biz halaylarımızla kutlamada olacağız, uzun sürüyor bizim halaylar biliyorsunuz, yetişemeyebiliriz”

Konuşmaların ardından toplantı, il il adayların sahneye davet edilerek yapılan tanıtımlarının ardından tamamlandı.