HDP: 7 gün 24 saat demokrasi için nöbet tutacağız

HDP: 7 gün 24 saat demokrasi için nöbet tutacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) sözcüsü Osman Baydemir, başlatacakları Vicdan ve Adalet Hareketine ilişkin “7 gün 24 saat açık alanda adalet, barış, demokrasi için nöbet tutacağız” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) sözcüsü Osman Baydemir, başlatacakları Vicdan ve Adalet Hareketine ilişkin yaptığı açıklamada, Demirtaş ve pek çok vekilin tutuklandığı 4 Kasım’ın yıldönümüne kadar grup toplantılarını farklı illerde yapacaklarını, vekillerin nöbet tutacaklarını söyledi. 

İlk hafta Diyarbakır’da olamak üzere sırasıyla İstanbul, Van ve İzmir’de olacaklarını söyleyen Baydemir “Vicdan ve adalet direnişini başlatacağız, şiddetsiz nefretsiz insani bir duruşla alanda olacağız” dedi. Eylül ayı boyunca barış mitingleri organize edeceklerini belirtti.

 “MECLİS İKTİDARIN NOTERİ HALİNE DÖNÜŞRÜTÜLÜYOR”

“Meclis iktidarın noterliği haline dönüştürülüyor” diyen Baydemir, “ OHAL , KHK’ler, içerde ve dışarıda düşmanlık siyasetiyle ülke cendereye sokuluyor. Savunma hakkının kutsallığı hiçe sayılarak, savunmanın kendisi yargılama konusu oluyor. Yapılması gereken bütün bu faşizm uygulamalarına karşı vicdan ve adalet direnişi ortaya koymaktır” dedi.

Diyarbakır’da yarın grup toplantısı yapacaklarını söyleyen Baydemir, “Şiddetsiz, taşsız, sopasız tamamen bir vicdan ve adalet direnişi ortaya koyacağız. Bizlere ve topluma yöneltilen şiddete karşı bir vicdan ve adalet direnişi ortaya koyacağız. 7 gün 24 saat açık alanda adalet, barış, demokrasi için nöbet tutacağız” ifadelerini kullandı.

"FAŞİZM RİCAYLA MİNNETLE DURMAZ"

HDP tutuklu Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ, Selehattin Demirtaş ve diğer milletvekilleri cezaevinde olduğu sürece, OHAL ve kayyumlar devam ettiği sürece direnişe devam edeceğiz diyen HDP parti sözcüsü Baydemir, “Faşizm ricayla minnetle durmaz. Faşizm ancak sivil, demokratik bir direnişle durdurulabilir. 

Durmayacağız, faşizmi durduracağız. İlk hafta Diyarbakır’dayız. Sonraki hafta İstanbul, bir sonraki hafta Van, sonraki hafta İzmir’de olacağız. Vicdan ve adalet direnişini başlatacağız, şiddetsiz nefretsiz insani bir duruşla alanda olacağız” dedi. Eylül ayı boyunca barış mitingleri organize edeceklerini belirtti.

Baydemir, Demirtaş’ın Necmettin Öğretmen’e ilişkin açıklamasını sahiplendiklerini, her kimden gelirse gelsin sivil bir insanın hayatına kastetmeyi hiçbir gerekçenin meşrulaştıramayacağını ifade etti.