HAZİRAN'dan birleşik mücadele ve ortak aday çağrısı

HAZİRAN'dan birleşik mücadele ve ortak aday çağrısı

Birleşik HAZİRAN Hareketi, baskın seçim kararının ardından bir açıklama yaparak "Birleşik Mücadele ve Ortak Aday İçin Sorumluluk" çağrısında bulundu.

"Saray Değil Halk Kazanacak" başlıklı bir açıklamada bulununan HAZİRAN Hareketi ortak aday için 'sorumluluk' çağrısı yaptı.

Açıklamada,  24 Haziran’a giden süreçte emekten, eşitlikten, adaletten, bağımsızlıktan, özgürlükten, birlikte yaşamdan yana tüm ilerici güçleri Saray’ın başkanlık planlarını bozmaya, halk egemenliği için ortak bir aday etrafında bir araya gelmeye çağırıyoruz" dendi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

SARAY DEĞİL HALK KAZANACAK!
HALK EGEMENLİĞİ İÇİN OMUZ OMUZA!

16 yıldır iktidarını korumak için her türlü hile ve zorbalığa başvuran AKP, koltuk değneği MHP’nin ön ayak olmasıyla 24 Haziran’da baskın seçim kararı aldı.

Fiili olarak uygulanmakta olan tek adam rejimini yasallaştırmak amaçlı bu karar, iktidarın daha önceki açıklamalarını yalanlayan, inkara dayalı yanar döner politika anlayışına uygun korsan bir karardır ve hiçbir şekilde meşru değildir.

Aceleleri var, biliyoruz; zordalar, telaşları ondan.

Enflasyon %10’un üzerinde. Ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor. Türk Lirası günden güne eriyor. Benzinin litresi 6 Lirayı aştı. Yurttaşlar “geçinemiyoruz” diyerek feryat ediyor. Evlerin içini sarmış olan yangın vatandaşı kendini yakmaya itiyor. Atanamayan öğretmen intiharlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Şirketler borçlarını ödeyemeyeceklerini ilan ediyor. Büyük bir krizin kapıda olduğunu herkes görüyor.

Komşumuz Suriye’nin yaraları, savaş 7. yılını doldururken operasyonlar, kimyasal silah aldatmacası ve emperyalist oyunlar yüzünden kanamaya devam ediyor. Çözümsüzlüğü besleyen en önemli unsurlardan biri olan AKP dış politikası ABD’yle Rusya-İran bloğu arasında gidip geliyor. İç politikada kendini “ABD karşıtı anti-emperyalist” olarak pazarlayan AKP, ABD’nin bölgedeki planlarını harfiyen uygulamaktan geri durmuyor.

AKP’nin içeride ve dışarıda tüm politikalarının iflas ettiği, bu ülkeyi artık yönetemediği ve yönetemeyeceği açıktır. Saray bu gerçeğin farkındadır.

OHAL altında, hileye açık hale getirilen düzenlemelerle yapılacak bu seçim asla adil ve demokratik bir seçim olmayacaktır.

Gün; çözümü kendince baskın seçimde bulan, türlü hilelerle başkanlığı elde edeceğinden emin olan AKP’ye egemenliğin halka ait olduğunu gösterme günüdür.

Biliyoruz; Gezi’nin, Hayır iradesinin, Adalet arayışının milyonları her türlü baskı ve zulme karşın iktidara teslim olmamıştır. Dimdik ayaktadır.

Yan yana, omuz omuza durduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel yok, biliyoruz.

Biliyoruz; çıkış yolumuz umuttan, dayanışmadan geçiyor.

Birleşik bir kuvvet olarak örgütlenmiş bir halk yenilmez, biliyoruz.

Birleşik Haziran Hareketi olarak 24 Haziran’a giden süreçte emekten, eşitlikten, adaletten, bağımsızlıktan, özgürlükten, birlikte yaşamdan yana tüm ilerici güçleri Saray’ın başkanlık planlarını bozmaya, halk egemenliği için ortak bir aday etrafında bir araya gelmeye çağırıyoruz.

Gelin hep birlikte işçilerin, emekçilerin, işsizlerin, kadınların, çocukların bağımsız sesi olalım.

Gelin hep birlikte sandıklara sahip çıkalım, seçim güvenliğini hep birlikte sağlayalım.

Bir Haziran günü aydınlık bir sabaha uyanmak bizim elimizde.

Biz halkız, en zor koşullarda bile tohuma durup filiz vereniz; bunu bilir, buna inanırız.

Bu bilinçle şimdiden ilan ederiz ki:

25 Haziran sabahında halkın iradesinin türlü hilelerle gasp edilmesi durumunda halkın iradesine sahip çıkacağız.

Her ne olursa olsun, halkın egemenliğini kurma tasarımızdan bir an bile vazgeçmeyecek, yer yüzü aşkın yüzü oluncaya dek tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Birleşik HAZİRAN Hareketi