HAZİRAN Sinop'tan 'Hayır Bitmedi, Halk Sözleşmesini İmzalıyor' paneli

HAZİRAN Sinop'tan 'Hayır Bitmedi, Halk Sözleşmesini İmzalıyor' paneli

Birleşik Haziran Hareketi(HAZİRAN) Sinop Meclisi “Hayır Bitmedi, Halk Sözleşmesini İmzalıyor” başlıklı bir panel düzenledi.

HAZİRAN Sinop tarafından, “Hayır Bitmedi, Halk Sözleşmesini İmzalıyor” başlığıyla bir panel düzenlendi. HAZİRAN Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı ve Prof. Dr. Aziz Konukman’ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde ilk sözü Aziz Konukman aldı.

KAMU MALLARI PEŞKEŞ ÇEKİLİRKEN, ADALETTEN SÖZ EDİLEMEZ

Sözlerine Halk Sözleşmesi’nden örnekler vererek başlayan Konukman, kamu malları peşkeş çekilirken, adaletten söz edilemeyeceğini belirtirken, “Varlık Fonu aslında eski adıyla Düyun-u Umumiye’dir. Örneğin, ÇAYKUR varlık fonuna devredildiğinden, Katarlılar’a satışı için Bakanlar Kurulu kararına gerek kalmayacak. ‘Paralel devleti ortadan kaldıracağız’ diyenler paralel bütçe, paralel hazine oluşturma çabasındadır. Bu Varlık Fonu’dur. Çünkü herhangi bir moratoryum(iflas) ilanında devreye girecektir.” dedi.

Konuşmasına Komünist Şair Nazım Hikmet’ten bir şiir okuyarak başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı ise, farklı toplumsal dinamiklerden gelmiş yurttaşların “tek ses” olarak adalet talebiyle, Adalet Yürüyüşü’ne katıldığını söyledi.

ADALETİ SOKAKTA ARAMAKTAN BAŞKA BİR SEÇENEK YOK

Konuşmasına, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ya selam göndererek başlayan Alper Taș da Adalet Yürüyüşü’yle ilgili; adaleti sokakta aramaktan başka seçenek olmadığını ve örgütlenmenin sokakta olacağını söylerken, “Barışçı ama militan, geniş, kapsayıcı bir mücadele hala AKP’nin korkulu rüyasıdır.” dedi