Haziran Hareketi’nden açıklama: Üniversiteler BİZİM… Bu Memleket BİZİM

Haziran Hareketi’nden açıklama: Üniversiteler BİZİM… Bu Memleket BİZİM

Son KHK’lar ile üniversiteden uzaklaştırılan akademisyenlere yönelik polis şiddetine Haziran Hareketinden açıklama geldi.

Son KHK’lar ile üniversiteden uzaklaştırılan akademisyenler sabah saatlerinde Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde bir araya geldi. #HayırGitmiyoruz çağrısıyla bir araya gelen akademisyen ve öğrencilere yapılan polis saldırısına Birleşik Haziran Hareketinden açıklama geldi.  

Açıklama şu şekilde:

Üniversiteler BİZİM… Bu Memleket BİZİM

Selam olsun direnenlere! Selam olsun zulmün karşısında boyun eğmeyenlere!

Bugün Ankara Cebeci’de gerçekleşen vahşi saldırı bir kez daha göstermiştir ki bu kavga aydınlıkla orta çağ karanlığı arasındaki bir kavgadır.

Bu kavga istibdat rejimi savunucularıyla ekmek ve hürriyet günlerine inananlar arasındaki kavgadır.

Bugün bir kez daha kurt köpekleri, kar maskeli polisleri, gaz bombaları ve Toma’larıyla saldıran örgütlü kötülüğün tarihsel haklılıktan güç alan çıplak yüreklerimiz karşısında ne kadar çaresiz ve ne kadar zavallı kaldığı görülmüştür.

Daha önce de denemişlerdi. Askeri postallarıyla haki üniformalarıyla geçmişlerdi üniversitelerimizin üzerinden ama teslim almayı başaramamışlardı.

Başaramayacaklar. Hocalarımızın cübbelerinin üstüne basanlar, memleketin aydınlık birikimini ayaklar altına almaya çalışanlar kaybedecek. Bundan hiç kuşkumuz yok.

Ne bu ülkeyi ne sokakları ne de okullarımızı siyasal İslamcılara bırakacağız.

Öfkeliyiz ama bir o kadar umutluyuz da!

80 yaşındaki ulu çınarlarımıza, gözaltındayken coşkuyla, haklı olanların öz güveniyle türkü yakan gençlerimize inanıyoruz.

Biz kazanacağız! ‘Saray’ın İbiş’i olmayacağız’, #HayırGitmiyoruz diyenler kazanacak! Bilim kazanacak!

Birleşik HAZİRAN Hareketi