HAZİRAN Eyüp'ten 'Hayırı Yeniden Kuracağız' paneli

HAZİRAN Eyüp'ten 'Hayırı Yeniden Kuracağız' paneli

Birleşik Haziran Hareketi(BHH) Eyüp Meclisi tarafından “Hayırı Yeniden Kuracağız” paneli düzenlendi.

BHH Eyüp Meclisi tarafından Eyüp Çağdaş Erzurumlular Derneği(ÇEDEF)’nde “Hayırı Yeniden Kuracağız” paneli düzenlendi. Panele Birleşik Haziran Hareketi Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yücel, BirGün yazarı Güven Gürkan Öztan ve Gazeteci/Yazar Necdet Saraç konuşmacı olarak katıldı.

Panelin başında yapılan sinevizyon gösterisinin ardından söz alan konuşmacılar, Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulları değerlendirdi.

16 Nisan’da yapılan şaibeli referandum ile ilgili yapılan değerlendirmelerde; sandıktan çıkan “Evet” oyunun hükmü olmadığı, AKP/Saray Rejimi’nin YSK ve Anadolu Ajansı aracılığıyla seçimleri manipüle ettiği belirtilirken, gerçekte “Hayır” oyunun kazandığı ifade edildi.

AKP/Saray Rejimi’nin özelleştirmeler, kıdem tazminatının kaldırılması, KHK’lar ile işsiz bırakılan akademisyenlerin yanısıra tutuklanan milletvekileri ile tescillenmiş bir faşizm rejimi olduğu saptanırken, AKP/Saray Rejimi’ni devirmek için toplumsal muhalefeti oluşturan kesimlerin mümkün olduğunca ortak mücadele etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

CHP’nin başlattığı Adalet Yürüyüşü ile ilgili kısımda ise “adalet” talebinin değerli olduğu ve bu hamlenin AKP/Saray Rejimi’ni yıkıma götürecek ilk hamle olabileceği konuşulurken, bu talebin ve sokağın gerçek sahibinin halk olduğu, bu yüzden de BHH’nin Adalet Yürüyüşü’ne desteğinin önemi vurgulandı.

Panel, Adalılar grubunun müzik dinletisiyle sona erdi.