HAZİRAN: Barış Atay halkın sanatçısıdır

HAZİRAN: Barış Atay halkın sanatçısıdır

HAZİRAN, Barış Atay'ın sahnelediği 'Sadece Diktatör' oyununun yasaklanması hakkında bir açıklama yayınlandı.

İleri Haber

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN); Onur Orhan'ın yazdığı, Caner Erdem'in yönettiği ve Barış Atay'ın sahnelediği "Sadece Diktatör" oyununun yasaklanması hakkında bir açıklama yayınladı.

“Milli mutabakat” söylemi üzerinden savaş kışkırtıcılığının yaygınlaştığı günlerde “Barış”ı savunmanın, sözün içerdiği hakikati cesaretle dile getirmenin her zamankinden daha zor ve her zamankinden daha kıymetli olduğu belirtilen açıklamada, "Barış Atay halkın sanatçısıdır. Özgürlüğe çıkan bir sözcükler toplamını onurla, cesaretle taşımıştır" denildi.

HAZİRAN'ın açıklamasının tam metni şöyle:

“Barış” sadece barış değildir.

“Savaş” sadece savaş değildir.

Ve “diktatör” sadece diktatör değildir.

Sözcükler, kimin nasıl kullandığına göre farklı anlamlara bürünebilir ve bazen vücut buldukları, kendilerini var eden hakikat gizlenip çarpıtılabilir.

Faşist diktatörlük koşullarında yaşıyoruz. “Diktatör”ün vaaz ettiği yaşam biçimi dışında hiçbir yaşam biçimine, hiçbir eleştiriye ve hiç kimseye tahammülü yok. Son günlerde art arda gelen yasaklamalar bunun kanıtıdır.

Barış Atay’ın “Sadece Diktatör” adlı tiyatro oyunu “kamu esenliğinin sağlanması” gerekçesiyle yasaklandı. Yetmedi, Ankara Valiliği bir adım öteye giderek Barış Atay’ın kendisini de yasakladı!

Ve böylece, malumun ilamı gerçekleşmiş oldu.

Barış… Savaş… Diktatör… Yasak!…

“Milli mutabakat” söylemi üzerinden savaş kışkırtıcılığının yaygınlaştığı bugünlerde “Barış”ı savunmak, sözün içerdiği hakikati cesaretle dile getirmek her zamankinden daha zor ve her zamankinden daha kıymetli.

Gecenin en karanlık vakti, şafağın doğmasına en yakın olan zamandır. Bunu en iyi sanatçılar bilir ve gerçek sanatçılar, hakikati seslenmekten çekinmezler.

Barış Atay, halkın sanatçısıdır. Özgürlüğe çıkan bir sözcükler toplamını onurla, cesaretle taşımıştır.

Yarına kalacak olan hakikat budur!"