HAZİRAN: Adalet, Özgürlük ve Eşitlik için Sözleşiyoruz!

HAZİRAN: Adalet, Özgürlük ve Eşitlik için Sözleşiyoruz!

Birleşik Haziran Hareketi tarafından “Adalet, Özgürlük ve Eşitlik İçin Sözleşiyoruz” başlığıyla bir açıklama yayınlandı.

Birleşik Haziran Hareketi tarafından yapılan açıklamada; Gezi Direnişi ve “HAYIR” mücadelesi sonrasında kalbi özgürlükten, eşitlik ve kardeşlikten yana atan insanlar olarak bir ufka varıldığı ve artık yalnız olunmadığı vurgulanırken, “Ve bundan böyle bu ülkede hiç kimse, ne kadınlar ne de işçiler; ne yangın yerinde semaha durmuş Aleviler ne de ata dede ocağı yerle bir edilmiş Kürtler; ne kaşının üzerinde gözün var diyerek derdest edilen gazeteciler, vekiller, eşbaşkanlar ne de KHK’larla işlerine son verilen emekçiler; ve Nuriye ve Semih, bundan böyle bu ülkede hiç kimse asla yalnız yürümeyecek.” denildi.

Birleşik Haziran Hareketi’nin açıklamasının tamamı şöyle:

 

Adalet!

Özgürlük!

Eşitlik!

Milyonlar adalet için yürüyor.

Sıcak bir somun ekmek kadar gerçek, yakıcı bir ihtiyaç adalet.

Bu bir uzun yürüyüş. Sonu mutlaka güzel bitecek bir umutlu yürüyüş.

Tüm baskılara, Başkanlık adı altında dayatılan istibdat rejiminin tüm zulmüne rağmen bir mümkünün kıyısındayız.

Başka bir memleket, bambaşka bir hayat mümkün.

Gezi direnişi ve HAYIR mücadelesi sonrasında kalbi özgürlükten, eşitlik ve kardeşlikten yana atan insanlar olarak bir ufka vardık ki artık yalnız değiliz.

Ufkun ötesini görüyoruz.

Bu ülkede hiç kimsenin, hak ve adalet arayışı içindeki hiç kimsenin bundan böyle yalnız yürümemesi için sözleşiyoruz.

Ne şort giydiği için tekmelenen kadınların davası yerde kalacak bundan böyle ne de canından can kopmuş madenci yakınının ahı.

Bundan böyle hiç bir yetkili ‘fıtrat’ deyip iş cinayetlerini geçiştiremeyecek, dalga geçer gibi yitip gitmiş işçilerin ardından ‘güzel öldüler’ diyemeyecek.

Bundan böyle hiç bir türedi zengin millet dediği halkla ilgili densizce laflar edemeyecek, halk çocukları yedikleri yemekten zehirlenirken yandaş şirketi korumak adına bin dereden su getiremeyecek.

Cemaat tarikat yurtlarında çocuklar tecavüze uğrarken gıkı çıkmayanlar cinsel tercihini özgürce yaşamak isteyenlerle ilgili ahkam kesemeyecek, hiç kimseyi tehdit edemeyecek.

Aynı ortak ideolojiden beslenen siyasal islamın temsilcileri, ‘imam hatipler FETÖ’nün önündeki en büyük engeldir’ yalanıyla kimseye sormadan yeni okullar açamayacak, cübbeli cübbesiz kerameti kendinden menkul hocalar işçinin alın terinin gasp edilmesine yönelik kararnamelerle ilgili fetvalar yayınlayamayacak.

Hiç kimse dizginsiz ihtirasları adına bu ülkenin gencecik evlatlarını ‘vatan savunması’ söylemiyle Orta Doğu cehennemine süremeyecek, öyle rahat ve fütursuz bir şekilde bu ülkeyi üç beş füze, üç beş bombayla bir nebze huzura muhtaç hale getiremeyecek.

Ve bundan böyle bu ülkede hiç kimse, ne kadınlar ne de işçiler; ne yangın yerinde semaha durmuş Aleviler ne de ata dede ocağı yerle bir edilmiş Kürtler; ne kaşının üzerinde gözün var diyerek derdest edilen gazeteciler, vekiller, eşbaşkanlar ne de KHK’larla işlerine son verilen emekçiler; ve Nuriye ve Semih, bundan böyle bu ülkede hiç kimse asla yalnız yürümeyecek.

Söz veriyoruz.

Halk için halkla birlikte, halkın kurucu meclisleri için, adalet, özgürlük ve eşitlik için sözleşiyoruz.