HAZİRAN: 1 Mayıs’ta Bakırköy’e ‘HAYIR kazandı, biz kazandık’ demeye

HAZİRAN: 1 Mayıs’ta Bakırköy’e ‘HAYIR kazandı, biz kazandık’ demeye

Birleşik Haziran Hareketi, İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamaları için Bakırköy Halk Pazarı’na çağrı yaptı. 

Birleşik Haziran Hareketi bir basın açıklaması yaparak tüm İstanbul halkını, emekçileri, gençleri ve kadınları 1 Mayıs’ta Bakırköy Halk Pazarı Alanı’nda ‘HAYIR kazandı’, ‘Biz Kazandık’ demeye davet etti.

Açıklamada 1 Mayıs Pazartesi saat 10.00’da İncirli Caddesi Dikilitaş durağında toplanacağı belirtilirken, Haziran Meclisleri’nin, 1 Mayıs alanına ulaşım için tüm semtlerden otobüs kaldıracağı bilgisi de paylaşıldı.

Haziran Hareketi’nin açıklaması şu şekilde:

HAYIR Biz Kazandık !

Biliyoruz. Buna yürekten inanıyoruz. Biz kazandık.

16 Nisan’da halka tek adam rejimini dayatanlar kaybetti. Biz kazandık.

Halkın demokratik iradesini YSK marifetiyle çalanlar kaybetti. Biz kazandık. Güzel günlerin mutlak gelen günde olduğuna inananlar kazandı.

Bu seçim meşru değildir! Hükümsüzdür.

Hile ve zorla halka dayatılan bu anayasa da bu iktidar da hükümsüzdür!

HAYIR memleket için yeni bir başlangıçtır!

Memleketimizi 15 yıllık siyasal İslam karanlığından kurtaracak irade 16 Nisan’da açığa çıkmıştır! Bu irade HAYIR diyen milyonların iradesidir!

Gazeteleri… Televizyonları… Anayasaları… YSK’ları… Hileleri… Zorbalıkları… Bunların hiçbiri onları kurtaramayacak … Durduramayacaklar halkın coşkun akan selini…

Yepyeni bir güneş doğacak dağların doruklarından, yepyeni bir güneş. Serpilip gelişen hayatın düşmanı bütün zorbalar bir daha geri dönmemek üzere yıkılıp gidecekler.

Bitecek bu zulüm, bu istibdat. Yakındır. Elini kolunu sallaya sallaya dolaşacak, dolaşacak en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin, eşit ve adil günlerinin habercisi HAYIR iradesini hep birlikte güçlendireceğiz. Hep birlikte 1 Mayıs’ı, en yüce değer olan emeğin haklarını yükselteceğiz.

Haydi 1 Mayıs’a. Haydi HAYIR bayrağını yükseklerde tutmak için meydanlara.

Birleşik HAZİRAN Hareketi İstanbul Meclisleri olarak, tüm İstanbul Halkını, Emekçileri, Gençleri, Kadınları 1 Mayıs’ta Bakırköy Halk Pazarı Alanı’nda ‘HAYIR’ Kazandı demeye, Biz Kazandık demeye davet ediyoruz.

Haziran Meclisleri, 1 Mayıs Alanı’na ulaşım için tüm semtlerden otobüs kaldıracak olup, 1 Mayıs Pazartesi saat: 10.00’da İncirli Caddesi Dikilitaş durağında toplanacaklardır.

İstanbul Haziran Meclisleri olarak gerçekleştireceğimiz yaygın bildiri dağıtımlarıyla, mahallelerde yapacağımız buluşmalarla ve yürüyüşlerle; Güvencesiz Çalışmaya, İş Cinayetlerine, Zorunlu BES Dayatmasına, Kıdem Tazminatı Gaspına Karşı Halkımızı ‘EMEĞİN HAYIRI’nı örgütlemeye çağırıyoruz.

Tek Adam DİKTATÖRLÜĞÜ’ne, BAŞKANLIĞA HAYIR demeye çağırıyoruz.

SALTANATA HAYIR, LAİKLİĞİ KAZANACAĞIZ demeye çağırıyoruz.

HAYIR BİTMEDİ; Emeğimiz, Bedenimiz, Yaşam Hakkımız için MÜCADELEYE DEVAM demeye çağırıyoruz.

Gençlik Hep 19 Yaşında, MÜCADELEYE DEVAM demeye çağırıyoruz.

Yaşasın 1 Mayıs.

Yaşasın işçinin, emekçinin bayramı.