Haymana’da çocuklara cinsel istismarda bulunan müdüre 198 yıla kadar hapis cezası talebi

Haymana’da çocuklara cinsel istismarda bulunan müdüre 198 yıla kadar hapis cezası talebi

Haymana’da bulunan Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilere cinsel istismarda bulunan okul müdürü S.K'nın 198 yıla kadar hapsi istendi.

Ankara Haymana’da bulunan Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nde okuyan 100 civarında öğrencinin okul müdürü S.K hakkında BİMER’e cinsel istismar şikayetinde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinsel istismara maruz kalan öğrencilerin ifadelerini Çocuk İzleme Merkezinde yeniden alarak, okul müdürü S.K hakkında “Çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz” suçundan iddianame düzenledi. İddianamede, S.K hakkında 198 yıla kadar hapis cezası talep edildi.İddianamede ayrıca okul müdürü S.K’nın daha önce görev yaptığı Edirne’de “Kişilerin Huzur ve Sükunu Bozma ve Cinsel Taciz” suçlarından ceza aldığı belirtildi. 

İddianamede ifadesine yer verilen F.O isimli öğrenci, S.K ile aynı uzaktan akraba olduklarını, 9. Sınıfta okuduğu sırada okula öğretmen olarak gelen, daha sonra müdür olan S.K’nın kendisini odasına çağırarak, beraber uyumak istediğini söyledi. F.O, “Okul müdürü olduğu için itiraz edemedim. İki kez birlikte aynı yatakta yattık. Tacizde bulundu. İstemediğim tüm eylemleri odasına çağırarak orada gerçekleştirdi. Korkmam nedeniyle durumu aileme anlatamadım” dedi.

EVDE DE TACİZ ETMİŞ

Hürriyet'ten Mesut Benli'nin haberine göre, mağdur M.Ç de ifadesinde şikayetlerini bildirmek üzere okul müdürünün odasına gittiğinde, S.K’nın kendisine tacizde bulunduğunu, kendisine masaj yaptırdığını, “Yatağıma gel, benimle uyu, masaj yap” dediğini anlattı. O.T isimli öğrenci de 2016 Ağustos ayında şüphelinin kendisini zorla evine davet ettirdiğini, ailesiyle tanıştığını, gece evlerinde kaldığını, aynı odada karşılıklı yataklarda yattıkları sırada yatağına gelip, istememesine rağmen masaj yapmaya başladığını anlatarak, “Senin niyetin ne diye hocaya tekme attım. Sabaha kadar korkudan uyumadım” diye konuştu.

DAHA ÖNCE CİNSEL TACİZDEN CEZA ALMIŞ

İddianamede, S.K’nın Edirne’de görev yaptığı 2014 yılında da hakkında “Kişilerin huzur ve sükununu bozma ve cinsel taciz” suçlarından dava açıldığı da belirtildi. Edirne 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 8 Mayıs 2014 tarihinde bu iki suçtan S.K’nın cezalandırılmasına karar verdiği, ancak hükmün açıklanmasının geri bırakıldığının anlaşıldığı belirtildi. 

 

DAHA FAZLA