Hayallerini Sonsuza Kuran Çocuklara: Fenerköy Öyküleri

Hayallerini Sonsuza Kuran Çocuklara: Fenerköy Öyküleri

"Fenerköy, herkesin hayalini süsleyen o huzurlu sahil kasabası... Dünyaya örnek, yaşayanlarına cennet bir köy... Genci, yaşlısı, kaptanı, aşçısı kısacası herkes orada çok mutlu. "

Ecem Güler

Şehir hayatının ortasına doğan; gökyüzünün mavisi, ağacın yeşilinden uzak büyüyen çocuklara sonsuz hayallere yelken açtıracak bir seri olan Fenerköy Öyküleri, Ayşe Gülay

Hakyemez’in kaleminden ve Canan Barış’ın birbirinden güzel çizimlerinden geçerek çocuklarla buluşuyor.

Fenerköy, herkesin hayalini süsleyen o huzurlu sahil kasabası... Dünyaya örnek, yaşayanlarına cennet bir köy... Genci, yaşlısı, kaptanı, aşçısı kısacası herkes orada çok mutlu.

Çocuklar özgürce hayal kuruyor, sonsuz maviliklere kulaç atıyor; sudaki balıkla, havadaki martıyla arkadaşlık ediyor. Fenerköy'ün doğası gökkuşağıyla yarışırken, yazarımız Ayşe

Gülay Hakyemez bizi gökkuşağından da renkli insanlarının hayatlarını yakından izlemeye çağırıyor. Sayfa tasarımında benzerlerinin aksine yazıyı fazla tutulurken her öykünün sonunda o öyküde geçen terimlerden mini bir sözlük oluşturulmuş. İlk üç kitabı Kar Tanesi Pastası, Fenerköy’de Fırtına ve Renkli Yağmur Damlası olan Fenerköy Öyküleri serisi düşlerini hep gerçeklere kurmaları istenen çocuklara hayallerindeki dünyanın kapılarını açıyor.

Fenerköy'de Fırtına

Serinin ilk kitabı Fenerköy'de Fırtına, babası kaptan olan Ali'nin limanın yakınlarındaki bir çakıllıkta uyanmasıyla başlıyor. Ali rüyasında gökkuşağını yakalamaya çalışmış ama başaramamıştı. Gökkuşağı yakalanamazdı ki! Peki sahiden öyle miydi? Gökkuşağını yakalamak imkansız mıydı? Limana yanaşan Beyaz Kırlangıç isimli tekne Ali için nasıl sürprizlerle doluydu? Ali ve yeni arkadaşı yakalandıkları fırtına sonrası limana dönebilecek miydi?

KÜNYE: Fenerköy Öyküleri, Ayşe Gülay Hakyemez, res. Canan Barış, Altın Kitaplar Yayınevi, 2018, 23 Sayfa

Kar Tanesi Pastası

Serinin ikinci kitabı olan Kar Tanesi Pastası, pasta şefi babasına mutfakta yardım ederek büyüyen Suna'nın sabırsızlıkla beklediği pasta yarışmasına hazırlandığı güne götürüyor bizi. Çocukluğundan gelen vanilya kokulu hayalleriyle ve babasının öğrettikleriyle yarışmaya katılan Suna ne kadar iyi bir pasta şefi olacağını herkese gösterebilecek midir?

KÜNYE:  Kar Tanesi Postası, Ayşe Gülay Hakyemez, res. Canan Barış, Altın Kitaplar Yayınevi, 2018, 24 Sayfa

Renkli Yağmur Damlası

Serinin üçüncü kitabı Renkli Yağmur Damlası, sıcacık bir bahar günü bulutunda tembellik yapan bir yağmur damlasının içine girdiği bunalımı anlatıyor. İnsanların kendisinden kaçmasını onu sevmemelerine, onu sevmemelerini ise renksiz oluşuna bağlayan küçük yağmur damlası bir gelincik kadar kırmızı ya da bir yaprak gibi yemyeşil olmak istemektedir. İmdadına yetişen rüzgar, yağmur damlasının kendisiyle barışmasını sağlayabilecek midir?

KÜNYE: Renkli Yağmur Damlası, Ayşe Gülay Hakyemez, res. Canan Barış, Altın Kitaplar Yayınevi, 2018, 23 Sayfa

DAHA FAZLA