Havalimanı katliamı davasında 6 tahliye talebi!

Havalimanı katliamı davasında 6 tahliye talebi!

46 kişinin yaşamını yitirdiği Atatürk Havalimanı katliamı davasında savcı 6 kişinin tahliyesini istedi.

Atatürk Havalimanı’na düzenlenen IŞİD saldırısı sonucu 46 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada, savcı 6 sanığın tahliyesini talep etti.

İstanbul Yeşilköy’de bulunan Uluslararası Atatürk Havalimanı’na 28 Haziran 2016’da IŞİD silahlı ve bombalı saldırı düzenlemiş, katliamda 46 kişi hayatını kaybetmiş, 163 kişi yaralanmıştı. Saldırıya ilişkin 42’si tutuklu 46 sanık hakkında açılan davanın üçüncü duruşmasında müştekiler dinlendi.

‘EVLATLARIMIZI KAYBETTİK’

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ifade veren Hasan Cambaz, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, “Sanıkları rabbime havale ediyorum. Kahrı perişan olsunlar. Burada evladını kaybedenler var. Onlar geri dönecekler mi? Nasıl rahat oturuyorlar? Duruşmalara da katılmak istemiyorum. Şerefsizlerin suratını da görmek istemiyorum” dedi.

Söz alan diğer şikayetçiler de yakınlarını kaybettiklerini, sanıklardan şikayetçi olduklarını ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi. Saldırıda hayatını kaybeden yabancı uyruklu maktullerin yakınları da tercüman aracılığıyla verdikleri ifadelerinde şikayetçi olduklarını söyledi.

SAVCI 6 KİŞİYE TAHLİYE İSTEDİ

Duruşma savcısı, terör saldırısında zarar gören müştekilerin davaya katılma taleplerinin kabul edilmesini istedi. Savcı, mevcut delil durumu, savunmalarının alınmış olması ve dosya kapsamından dolayı tutuklu sanıklar Mahmut Tezin, Harun İçoğlu, Doğan Değerli, Faruk Yazıd, Gulmakhmad Salımov ve Ahmed Bin Hamed’in haklarında yurt dışına çıkış yasağı konularak, tahliye edilmelerini talep etti.

Duruşma savcısı, 36 sanığın ise üzerlerine atılı suçlamaların niteliği, kaçma şüphelerinin bulunması, olay yeri inceleme tutanakları, HTS kayıtları ve kuvvetli suç şüphelerinin bulunduğu gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamını istedi. Duruşma tutuklu sanıkların avukatlarının tahliye taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. (DHA)