Hatay’da plakasız emniyet araçları: ÖSO’culara oy mu kullandırılıyor?

Hatay’da plakasız emniyet araçları: ÖSO’culara oy mu kullandırılıyor?

Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan plakasız araçlar, Afrin’den getirilen ÖSO’culara oy kullandırıldığına ilişkin şüphe uyandırdı.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoya göre; Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan plakasız emniyet aracına vatandaşlar tepki gösterdi. 

Videoda, vatandaşların tepkisi üzerine otobüsün içerisinde bulunan bir kişinin üzerinde ÖSO bayrağı bulunan bir kağıt gösterildiği görülüyor.

Söz konusu kağıtta, “Afrin Koordinatör Emniyet Müdürlüğü araç tanıtım kartı” yazıyor.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği, Defne ilçesinde Afrin'den plakasız araçlarla getirilen ÖSO'culara oy kullandırıldığı haberleri hakkında açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Zeytindalı Operasyonu kapsamında Afrin bölgesinde halen görev icra eden Özel Harekat polislerinin oy kullanmaları için Hatay İl Seçim Kurulu tarafından Aşağıokçular İlkokulu 10 gün önceden belirlenmiştir. Bu husus ile ilgili olarak Aşağıokçular Mahalle Muhtarına aynı tarihte bilgi verilmiştir.

İl Seçim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Özel Harekat personeli Aşağıokçular İlkokuluna gelerek görev belgeleri ve seçmen kartlarını ibraz etmek suretiyle oylarını kullanmaya başlamıştır. Dolayısıyla sosyal medyada gündeme getirilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Konu ile ilgili olarak gerekli inceleme başlatılmıştır" denildi.