Hatay'da gözaltında tutulan İtalyan gazeteci Ankara’ya gönderildi

Hatay'da gözaltında tutulan İtalyan gazeteci Ankara’ya gönderildi

Hatay’da 9 Nisan’da gözaltına alınan İtalyan gazeteci Gabriele Del Grande Ankara’ya gönderildi.

Hatay’da 9 Nisan’da gözaltına alınan ve sınır dışı edilmek üzere Antakya’daki Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edilen İtalyan gazeteci Gabriele Del Grande Ankara’ya gönderildi.

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay Valiliği ile yaptığı görüşmenin ardından Del Grande’nin Ankara’daki Göç İdaresi Başkanlığı’na gönderildiğini söyledi.

Cumhuriyet'in haberine göre İtalyan yetkililer, Türk yetkililerle yaptıkları görüşmenin ardından Gabriele Del Grande’nin 13 Nisan Perşembe günü sınır dışı edileceği yönünde açıklama yapmış ancak Del Grande aradan geçen günlere karşın sınır dışı edilmemişti. Yetkililer de Del Grande’nin neden sınır dışı edilmediğine ilişkin bir açıklama yapmamıştı.

AP: SERBEST BIRAKIN

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, Del Grande’nin serbest bırakılması çağısında bulundu. Tajani dün Twitter mesajında, “Del Grande’nin ve Türkiye’de haksız yere gözaltında tutulan tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunuyorum. İfade özgürlüğü olmadan demokrasi olmaz” ifadesini kullandı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı da Del Grande’nin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Bakanlık, “henüz resmi olarak kendisine bir suçlama getirilmeyen Del Grande’nin hukuki destek alması, İtalyan konsolosluğunca ziyaret edilmesi ve ailesiyle görüştürülmesi için çalışıldığını” açıkladı.

DAHA FAZLA