Hasta tutsak Sibel Çapraz tahliye edildi

Hasta tutsak Sibel Çapraz tahliye edildi

Hasta tutsak Sibel Çapraz bugün görülen duruşmada tahliye edildi.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılının Kasım ayında yaşanan çatışma sırasında kolundan vurulan ve hastanede tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınarak tutuklanan Hakkâri İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz'ın duruşması bugün görüldü. Çapraz’ın tahliyesine karar verildi.

Uluslararası Af Örgütü, Kasım 2015'te Yüksekova'da vurulan ve Bakırköy Kadın Cezaevi'nde tutulan  Sibel Çapraz ile ilgili  ‘acil eylem kampanyası’ başlatmıştı.

Ne olmuştu?

Hakkari İl Genel Meclisi üyesi Sibel Çapraz 27 Kasım 2015'te gece saatlerinde, Hakkari'de çıkan çatışmalar sırasında, sağ kolundan ve karın bölgesinden vuruldu. Vurulmasının ertesi günü sağ kolundan bir ameliyat ve zarar gören bağırsaklarından acil kolostomi ameliyatı geçirdi.

23 Aralık'ta sağ kolundan ilave ameliyatlar için Baltalimanı Kemik Hastanesi'ne sevk edildi. Şubat 2016'da inversiyon ameliyatı geçirmesi gerekiyordu ancak koluna yönelik tedavisi devam ettiğinden bu ameliyat gerçekleşemedi.

Aradan neredeyse bir yıl geçti, ancak Sibel Çapraz Şubat 2016'da gerçekleşmiş olması gereken kolostominin kapatılması ve inversiyon ameliyatına giremedi.

Çapraz, kolundaki yaralanma nedeniyle acı içinde olduğunu ve gün içerisinde kolostomi torbasının defalarca değiştirilmesi için diğer mahkumlara bel bağlamış durumda olduğunu söylemişti.