Harem Otogarı taşınıyor

Harem Otogarı taşınıyor

İstanbul Anadolu Yakası’na hizmet veren Harem Otogarı’nın yeni yeri belli oldu.

İstanbul’da 1970 yılında hizmete giren Harem Otogarı tarihe karışıyor. Üçüncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergahının şehirlerarası otobüsler için zorunlu hale gelmesi üzerine işlevini yitiren, aynı zamanda Haydarpaşa Port Projesi kapsamında kalan Harem Otogarı taşınıyor. Gar, Pendik Kurtköy’de Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2 kilometre uzağındaki 64 bin metrekarelik yeni yerine taşınacak.

‘KURTKÖY OTOGARI'

Şehirlerarası otobüslerin güzergahına kolay erişim sağlamak üzere planlanan Kurtköy Otogarı’nın yapımına ilişkin plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nden bu ay oy çokluğuyla geçti. Haziran ayında inşaatına başlanması planlanan yeni otogarın bu yılsonunda tamamlanması hedefleniyor. Yeni otogarda 23 adet otobüs peronu ve araçlar için 200 kapasiteli otopark bulunacak. Projede ayrıca, yolcu bekleme salonları ile ulaşım kolaylığı için otobüs ve taksi durakları yer alacak.

MAHALLENİN ORTASINDA

Hürriyet’in haberine göre projeye karşı çıkan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı, otogar için seçilen alanın mahalle içinde kaldığına dikkat çekip, “Bu otogar, tıpkı Topkapı ve Harem’de olduğu gibi yıllar sonra, yerleşim alanları içinde kaldığı için, bir sürü sıkıntıya yol açacak. O nedenle, proje bütüncül bir plan çerçevesinde değerlendirilmeli” dedi.

Otobüs firmalarının büyük çoğunluğu, işlevini çoktandır yitiren Harem Otogarı’na artık girmiyor. Anadolu Yakası yolcuları, ilçe merkezlerinden servis araçlarıyla Dudullu, Şerifali, Samandıra gibi bölgelerde oluşturulan peron alanlarına taşınıyor.

DAHA FAZLA