Hapis cezası verilen Deniz Naki: Her zaman barış mesajları vereceğim

Hapis cezası verilen Deniz Naki: Her zaman barış mesajları vereceğim

Hapis cezası verilen Deniz Naki, 'Her zaman barış mesajları vereceğim. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırım' açıklamasında bulundu.

Barış mesajları verdiği için "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verilen Amedspor oyuncusu Deniz Naki, karar sonrası açıklamalarda bulundu.

Naki , "İlk mahkememde beraat etmiştim. Böyle bir sonuçla buradan çıkmak üzücü birşey. Ben barış mesajı vermiştim. Savaşa karşı olduğumu söylemiştim. Bundan dolayı cezalandırıldım. Ben barışa aşık bir insanım. Her zaman bu mesajları yine vereceğim. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırım" şeklinde konuştu.

Naki'nin avukatı Soran Haldi Mızrak ise, duruşmadan sonra mahkemenin kanuni zorunluluk nedeniyle önceki kararında direnemediğini belirterek "Mahkemenin kanımızca istemeyerek vermiş olduğu bir karar var. Çünkü dün 'Siyah' dediğine bugün 'Beyaz' demek zorunda bırakıldı. Kanunda böyle bir sıkıntının olması 1 yıl 6 ay ceza ile sonuçlandı. Bu karara karşı istinaf yolu yine açık. Biz istinaf edeceğiz. Ne yazık ki Türkiye'de bu tür kararlar çıkmak zorunda kalıyor. Mahkemelerin şehrin koşullarını, zamanın gerekliliğini gözeterek verdiği kararlar, o dosya ile hiç bir şekilde ilgisi, bilgisi olmayan istinaf mahkemelerince bozuluyor. İstinaf kararının sonucunu bekleyeceğiz. Orada bu kararın bozulmasını umacağız." dedi.