Hande Fırat'tan 'Karargah rahatsız' haberine ilişkin açıklama

Hande Fırat'tan 'Karargah rahatsız' haberine ilişkin açıklama

“Karargah rahatsız” başlıklı haberi AKP ve yandaşları tarafından hedef tahtasına oturtulan Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat haberin düzgün okunmadığını söyledi.

Hürriyet gazetesi, geçtiğimiz cumartesi günü Ankara Temsilcisi Hande Fırat, imzasıyla 'Karargâh Rahatsız' manşetiyle çıktı. Haberin içeriği ve başlık nedeniyle AKP kanadı ve Cem Küçük gibi medya tetikçileri Fırat’ı darbecilikle suçladı.

CNN Türk’te konuşan Fırat konuyla ilgili açıklama yaptı.

“Haberleri doğru düzgün okumuyoruz” diyen Fırat şöyle konuştu:

“Çeşitli tartışmalar çıktı, haberi okumadan başlatılan tartışmalar. Biz Hürriyet olarak kurumsal açıklamayı yaptık. Milli Savunma Bakanının da yanıtı eleştirilere yönelik. Haberin de ayrıntısı okunmadığı  bunlar söylendi. Biz sorduk onlar da yanıtladılar. Haber bundan ibarettir.Dün demokrasiye nasıl sahip çıktıysak, yine sonuna kadar demokrasiye sahip çıkacağız.” 

SAVUNMA BAKANI NE DEMİŞTİ?

Habere ilişkin açıklama yapan Savunma Bakanı Fikri Işık “Böyle bir kurumu gündelik tartışmaların içine çekerek siyasetin içine çekmeye çalışmak, TSK’ya yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Buradan bu gayret içinde olanlara çağrım, bu işten vazgeçin. Varsa söyleyeceğiniz bir şey bana söyleyin. Bu kadar büyük başarılara ardı ardına imza atan TSK’ya haksız ve mesnetsiz eleştiriler yöneltmek, iyi niyetle izah edilebilecek bir durum kesinlikle olamaz” ifadelerini kullanmıştı.

Hürriyet de gelen eleştiri ve hedef göstermeler üzerine bir açıklama yapmıştı.