Hamile kadına 'dışarıda ne işin var' saldırısı!

Hamile kadına 'dışarıda ne işin var' saldırısı!

Karaman'da Mustafa A. adlı şahıs, boşanma davası süren hamile eşi Rabia A.'yı "Senin dışarıda ne işin var?" diyerek darp etti.

Karaman'da Mustafa A. (30); boşanma davası süren hamile eşi Rabia A.'yı (27) "Senin dışarıda ne işin var?" diyerek darp etti.

DHA'nın aktardığına göre; Karaman'da saat 09.00 sıralarında Ahi Osman Mahallesi Molla Fenari Caddesi'nde meydana gelen olayda Mustafa A. adlı şahıs, ayrı yaşadıkları ve boşanma davaları süren 7 aylık hamile eşi Rabia A.'yı "Senin dışarıda ne işin var?" diyerek darp etti.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Rabia A., ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Rabia A. ile bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Saldırgan şahıs Mustafa A. gözaltına alındı.

TRT'DEKİ YOBAZ: 'HAMİLE KADININ SOKAKTA GEZMESİ UYGUN DEĞİLDİR'

TRT 1'de 2013 yılında yayınlanan bir programda Ömer Tuğrul İnançer adlı yobaz, "Hamilelerin sokağa çıkması terbiyesizliktir" demişti. TRT 1'in “Ramazan Sevinci” adlı programına konuk olan Ömer Tuğrul İnançer, “Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşam üstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir” şeklinde skandal sözler sarf etmiş, daha sonra yaptığı bir başka açıklamada da sözlerinin arkasında olduğunu söylemişti.

İnançer, “Kanunda bile doğumdan önce anne adayına, evinde otursun diye izin veriliyor. Sokakta gezsin diye değil. ‘Ben evlendim, hamile kaldım...’ Tamam iyi ettin de... Bunlar böyle karnını salına salına yürümenin gereği olarak gösterilemez. Görüntü estetik değil, hala da aynı şeyi söylüyorum. Niye anlamıyorsunuz? Bunlar muhterem şeylerdir. Muhterem şeyler saygı duyulacak şekilde saklanır” ifadeleriyle kendini savunmaya çalışmıştı.

İnançer'in açıklamalarını protesto eden kadınlar ise polis saldırısıyla gözaltına alınmıştı.

DAHA FAZLA