Hamile HIV (+) hastasının ameliyatındaki ihmale inceleme

Hamile HIV (+) hastasının ameliyatındaki ihmale inceleme

Doğum için gelen kadına HIV (+) hastası olduğu gerekçesiyle müdahale edilmek istenmemesi ve sonrasında yaşanan ihmallerle ilgili inceleme başlatıldı.

Foto: Arşiv

İleri Haber

Diyarbakır Tabip Odası (DTO); HİV pozitif hastası olduğu gerekçesiyle hamile kadına yönelik üniversite hastanesinde yaşanan ihmallerle ilgili inceleme başlattı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Tabip Odası şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde ve özellikle bölgemizde birçok nedenden kaynaklı sağlık sorunlarıyla ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu sağlık sorunlarının nedenlerine göre çözülmesi ve bir daha yaşanmaması hususunda Diyarbakır’daki diğer sağlık meslek örgütleri ile birlikte yıllardır mücadele vermekteyiz.

En son 26 Aralık 2017 tarihinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğine başvuran HİV + Gebe hastanın, hastaneye yatırılmasından operasyona alınmasına kadar yaşanan sorunları duyum aldığımız andan itibaren durumu takip etmekteyiz. Diyarbakır Tabip Odası yönetimi olarak mevcut olayla ilgili inceleme başlatmış durumdayız.

İnceleme sonucunda sağlık hakkı ihlali, ayrımcılık veya mesleki etik ihlal tespit edildiği durumda ilgili kurullarımıza da soruşturulması için iletilecektir.”