Hamburg polis müdüründen Erdoğan'ın korumalarına: 'Gözaltına alırız!'

Hamburg polis müdüründen Erdoğan'ın korumalarına: 'Gözaltına alırız!'

Hamburg Polis Müdürü Ralf Martin Meyer, 7-8 Temmuz tarihlerinde kentte yapılacak G-20 zirvesinde korumaların kavgaya karışmaları ve göstericilere müdahale etmeleri durumunda gözaltı dahil tüm önlemleri alacaklarını söyledi.

Hamburg Polis Müdürü Ralf Martin Meyer, G-20 zirvesine gelen liderlerin korumlalarının kavgaya karışmaları ve göstericilere müdahale etmeleri durumunda gözaltı dahil tüm önlemleri alacaklarını söyledi.

Bild gazetesine konuşan Meyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasındaki gibi korumaların kavgaya karışmalarına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Türk güvenlik birimleri ve diğer ülkelerin bu konuda uyarıldıklarını kaydeden Meyer, yeterli sayıda polis gücü bulunduğunu, zirve süresince böyle bir şey olmaması için dikkat edeceklerini söyledi.

'ADAM YARALAMADAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL' 

Herhangi bir durumda hemen müdahale edileceğine de belirten Meyer, “Böyle bir şeye müsaade etmeyeceğimizi bildirdik… Şayet birisi üçüncü şahıslara karşı zor kullanacak olursa, gerçekten gözaltı dahil, tüm önlemleri alırız. Çünkü bu adam yaralamadan başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.