Halk MHP’li belediyenin yıkım ekiplerine karşı direniş başlattı!

Halk MHP’li belediyenin yıkım ekiplerine karşı direniş başlattı!

MHP’li belediyenin usulsüz arazi satışları nedeniyle evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İzmir Aliağa’da bulunan Çatlıdere halkı, iş makinalarını engelliyor.

Burak Erkol

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Çaltılıdere bölgesi halkı, yıkım kararı için mahalleye gelen iş makinalarını durdu.


Güncelleme 08.30

Çatlıdere halkı iş makinalarını durdurmayı başardı. Direnişin en önünde kadınlar var.













Dün MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’la görüşmek isteyen mahalle halkının talebi reddedilince, yurttaşlar belediye önünde oturma eylemi yapmıştı.

Çaltıdere’de geçtiğimiz yıl, deniz kenarında bulunan 597. 546 metrekarelik yeşil arazi belediye başkanı MHP’li Serkan Acar tarafından belediye meclisi gündemine dahi getirilmeden encümen kararıyla satılmış, CHP’li meclis üyeleri de duruma itiraz etmişti. Satılan alandaki çalışmalar başlarken, mahalle halkına da bölgeye ne inşa edileceği hususunda da bilgi verilmemişti. Bununla yetinmeyen MHP’li belediye daha sonra da bölgedeki yaklaşık 300 dönümlük bir alanı daha satış için encümene devretti. Bunun üzerine bir de mahallenin içinden yol geçeceği söylenerek, mahalleye iş makineleri gönderildi. Mahalledeki bazı boş hanelerde yıkım işlemi başladı.

BELEDİYE BAŞKANI HALKLA GÖRÜŞMEKTEN KAÇTI

Bunun üzerine 16 Mayıs’ta bir toplantı yapan ve dün belediye önünde oturma eylemi yapan mahalle halkı, bu sabah, mahalleye gelen iş makinalarına karşı direnişe geçti. 17-18 evin yıkılacağı bölgede, yurttaşlar “Hayvanlarımızı otlattığımız alanları peşkeş çektiler, şimdi hanelerimize göz diktiler” diyerek belediyenin peşkeş kararına tepki gösteriyor.

İŞ MAKİNALARINI ENGELLEMEK İÇİN TOPLANDILAR

Yıkım için gelen iş makinalarını engellemek için sabah 07.00’den itibaren toplanmaya başlayan Çatlıdere halkı, kepçelerin ve çalışma ekiplerinin geçişini engellemeye çalışıyor.

 

DAHA FAZLA