Halk, Maçka Parkı'na sahip çıkıyor!

Halk, Maçka Parkı'na sahip çıkıyor!

Halk, Tünel inşaatı için çitlerle çevrilen ve ağaçların kesildiği Maçka Parkı'nda bir araya geldi.

İBB tarafından Dolmabahçe-Levazım tüneli çalışması kapsamında inşaat alanına çevrilen Maçka Parkı'na sahip çıkmak için toplandı. 

Maçka Parkı Orta Kapı'da bir araya gelen halk, sloganlarla çitlerle çevrilen ve ağaçların kesildiği alana yürüdü. 

CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Selina Doğan ve Gülay Yedekçi de Maçka Parkı'na gelerek protestoya destek verdi. 

"KADİR TOPBAŞ'TAN ARTIK AĞAÇ KATLİAMINA SON VERMESİNİ VE İSTİFA ETMESİNİ İSTİYORUZ"

İleri'ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mimar Gülay Yedekçi, "Bu park bizim için önemli bir yer. Çok az kalan yeşil alanlarımızdan ve dinlenme yerlerimizden bir tanesi. Burada ciddi bir problem var. Bütün çalışmalar halktan gizli olarak yapılıyor. Tünel çalışması için 600 ağacın işaretlendiğinden bahsediliyor. Sadece burada değil, Fulya ve Ortaköy'de de benzer sıkıntıların ortaya çıkacağından bahsediliyor. Bu konuda İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan acil açıklama bekliyoruz. Kadir Topbaş'tan artık ağaç katliamına son vermesini ve istifa etmesini istiyoruz" dedi. 

"BU ÇALIŞMALARDA HALKIN ONAYININ ALINMASI GEREKİYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise İleri'ye yaptığı açıklamada, "Maçka Parkı, İstanbul'un bu bölgesinin nefes aldığı tek yeşil alan. Burası tarihi bir vadi. Böyle altyapı yatırımları yapılırken çevre halkının onayının ve desteğinin alınması gerekiyor. Ama buradan yararlanan Beşiktaşlıların, Şişlilerinin böyle bir plandan haberleri yok. Tünelin, metronun yapılmasına kimse karşı değil. Ama bunun çevreye duyarlı bir biçimde yapılması lazım. Çevrede yaşayanların bilgilendirilmesi ve onaylarının alınması lazım" dedi. 

FORUM YAPILDI

Parkta yapılan forumda, parka yönelik saldırıya karşı neler yapılabileceği konuşuldu. 

Tatavla Dayanışma Pazarı adına forumda konuşan Umut Dönmez, hava şartlarından dolayı kış aylarında halkın parka gelemediğini belirterek, bir bilgilendirme afişinin yapılmasını ve çevredeki dükkanlara asılmasını önerdi.

Forumda 28 Ocak Cumartesi günü saat 10.30'da parkta koşu düzenlenmesi kararı alındı. 

DAHA FAZLA