Halit Akçatepe son yolculuğuna uğurlanıyor

Halit Akçatepe son yolculuğuna uğurlanıyor

Geçtiğimiz cuma günü hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Halit Akçatepe bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Halit Akçatepe bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Akçetepe için ilk tören Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) düzenlendi. 

Ünlü sanatçının Türk bayrağına sarılı naaşı CKM'nin sahnesine getirilirken, törende Genco Erkal, Erol Evgin, Berhan Şimşek, Emel Sayın gibi sanatçı dostları Akçatepe'yi anlattı.

Törende konuşma yapan kızı Ebru Akçatepe, şunları söyledi:

"Babamla bugün ilk kez aynı sahnedeyiz. Daha önce yapamadık. Ben de tiyatrocu oldum. Yakın zamanda babam için gece düzenleyecektik. Bu sahnede bir Halit Akçatepe gecesi olacaktı. Sevenleri ve dostları bir kez da babam için bu sahnede buluşacaklardı. Babamın birçok filmde canlandırdığı talihsiz karakterlerin geleneksel şanssızlığı onu gerçek hayatta da buldu. İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir dost, iyi bir baba. Bir evlat olarak diyorum ki bu miras da bize yeter."

Halit Akçatepe'nin cenazesi Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenare namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

Halit Akçatepe, 1938 yılında Ordu, Ünye’de Sıtkı Akçatepe ve Leman Akçatepe çiftinin oğlu olarak doğdu.

Akçetepe Yeşilköy Pansiyonlu İlkokulu’nda okudu. Refik Halit Karay Mektebini bitirdikten sonra konservatuvar eğitimi aldı. 1943 yılında 5 yaşındayken ilk filminde oynadı. İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne girdiğinde yedi yaşındaydı. Saint Benoit Fransız Lisesinden mezun oldu. Tiyatro ile olan tanışıklığı ilk defa lise yıllarında başladı ve Yeşilay'ın Yeşil Sahne'sinde amatör olarak sahneye çıktı.

Profesyonel olarak ilk defa 1960 yılında 'Oda Tiyatrosu 4'te 'Sel' piyesiyle sahneye çıktı. Bugüne kadar 16 ayrı tiyatroda 43 piyeste rol aldı. Dostlar Tiyatrosu kadrosunda yer aldı.

Birçok filmde oynayan Halit Akçatepe, ilk filmlerinde figüran olarak rol aldı. Daha sonra duygusal komedilerde karakter rolleri canlandırdı.

1960 yılında ‘Ah Nerede Vah Nerede’ filmiyle şöhreti yakaladı. 1970'li yılların başında oynadığı "Üç arkadaş, Sev kardeşim, Köyden indim şehre, Mavi boncuk" çok beğenildi. 1975 yılında “Hababam Sınıfı” adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle gönüllerde yer etti.

DAHA FAZLA